Indoor Rolbaan Opleiding - Skicentrum

Snowsports Academy heeft de bestaande Indoor Rolbaan opleiding in een nieuw jasje gestoken! Hierdoor is het nu mogelijk om de opleiding op maat te maken voor elk Skicentrum. Dit heeft vele voordelen, zowel voor de skischool, als voor de potentiële deelnemers. In het onderstaande schema een overzicht van de mogelijkheden:


1. Indoor Rolbaan opleiding
 • De opleiding verhoogt de kennis over de rolbaan, eigenvaardigheid, het lesgeven en de verschillen tussen de rolbaan en de sneeuw.
 • Het skicentrum kan zelf de opleiding geven, en zo dus de periode, intensiteit en kosten bepalen.
 • Goede opvulling voor de rustigere periodes aan het begin en einde van het skiseizoen.
 • De opleiding kan worden gevolgd bij de deelnemer in de buurt, bij een aangesloten skicentrum.
 • Snowsports Academy biedt de leraar die de opleiding zal geven, de mogelijkheid om de bijscholing te volgen m.b.t. methodiek, didactiek en eigen vaardigheid van het skiën of snowboarden.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van het lesmateriaal dat ter beschikking gesteld word door Snowsports Academy.

2. Indoor Rolbaan opleiding - Examen
 • De examens (eigenvaardigheid, lesgeven, theorie) worden afgenomen door Snowsports Academy.
 • Deelnemers hebben de mogelijkheid om alleen in te stromen voor het examenmoment (d.m.v. zelfstudie).
 • Examenmomenten zijn in overleg met Snowsports Academy in te plannen. Ook is er minimaal 1x per jaar een landelijk examen.
 • We ronden het examen af met een diploma. Hierop staat per onderdeel het niveau van de deelnemer.
 • Kosten zijn €100,- per deelnemer incl. cursusmateriaal.

NSI & Anwärter

Snowsports Academy raadt aan dat er, naast de Indoor Rolbaan opleiding, minimaal een NSI-diploma behaald moet zijn. Het NSI-diploma geldt als basiskennis van methodiek, didactiek en eindvormen. Ook wordt hier gewerkt aan betere eigenvaardigheid en natuurlijk sneeuwervaring opgedaan. Deze ervaring is belangrijk om tijdens het lesgeven de verschillen te kunnen benadrukken tussen de rolbaan en de sneeuw.

Stage/werk

Er is aan dit traject eventueel een stageperiode te koppelen. Dit is aan de skischool zelf om te bepalen. Een leuke bijkomstigheid van deze opzet is dat je je eigen personeel kan opleiden en vormen. Op deze manier weet je wat je in huis hebt, en kan je de deelnemer direct als leraar op de rolbaan inzetten, na het behalen van het diploma. Kortom de mogelijkheid voor deelnemers om een officieel erkend diploma te behalen en aan de slag te kunnen als ski- of snowboardleraar, waarbij ze tegelijkertijd ervaring op doen in het werkveld van de wintersport.


Meer informatie?

Wil je als skischool ook opleidingslocatie worden? Neem dan contact op met Snowsports Academy en vraag naar de mogelijkheden.