Algemene informatie Landesvoorbereiding

Even geen examens en toch op hoog niveau met skiën of snowboarden bezig zijn? Doe dan mee met de Landesvoorbereiding! Voor de deelnemers aan de Landesvoorbereiding is het echt bijna vakantie. Lekker boarden of skiën en veel leren, zonder de stress van het examen aan het einde van de week. Als je in het bezit bent van een lawinepieper en helm, neem deze dan mee! Als je deze niet hebt, zorg dan dat je deze in je bezit krijgt. Alleen een lawinepieper en helm is verplicht tijdens deze week. 

Wanneer kun je meedoen aan de Landesvoorbereiding?
Je kunt deelnemen aan de Landesvoorbereiding als je in het bezit bent van een Anwärterdiploma. Wil je graag deelnemen aan de Landesvoorbereiding om te trainen voor je herexamen Anwärter? Neem dan even telefonisch contact met ons op.

Inclusief

 • 6 dagen training op hoog niveau
 • Liftpas
 • 7 overnachtingen op basis van halfpension
 • Extra programma (waar animo voor is)

Accommodatie tijdens de opleiding

We verblijven in het pittoreske plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. Bij sommige data kun je kiezen uit verschillende accommodaties en kamertypes. Je ontvangt hier een aantal weken voor aanvang van de opleiding een bericht over. Je kunt ook bij je inschrijving je voorkeur aangeven. 

Hotel Lukashansl is onze thuisbasis. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en avondeten) en zit bij de opleidingskosten inbegrepen. Daarnaast wordt er voor handdoekken en beddengoed gezorgd. 

Thurners Boutique Hotel is een luxe 4-sterren hotel. Het verblijf is op basis van halfpension. De meeste kamers hebben een balkon of een terras en bieden een adembenemend uitzicht op de bergen. Voor dit hotel geldt een toeslag van € 50,- per nacht voor een 1-persoonskamer en € 30,- per nacht voor een tweepersoonskamer.

Dit hotel heeft beperkte plaatsen en is niet tijdens elke opleiding beschikbaar

Hotels

Hotel Lukashansl

Hotel Lukashansl

Thurners Boutique Hotel

Thurners Boutique Hotel
Programma tijdens de opleiding

Voor de skiërs
De week zal voornamelijk in het teken staan van Gelände afdalingen. Afhankelijk van de omstandigheden worden alle praktische examenonderdelen van de Landesopleiding doorgenomen. Als je vragen hebt over de te verwachten theorie, dan kun je deze natuurlijk altijd stellen aan jouw opleider.

Examenonderdelen Landes 1: buckels, carven, off-piste en ritmewissel. 
Examenonderdelen Landes 2: buckels, carven, off-piste, ritmewissel,
                                                   schulefahren         

Programma skiërs

 • Techniek training
 • Opbouw of perfectie van buckelpiste, Gelände, reuzenslalom, hogere techniek schoolskiën en formatieskiën
 • Video-analyse
 • Vrije deelname aan middag- en avondactiviteiten/clinics zoals bijvoorbeeld:
  • conditietraining
  • ontspanning in zwembad of sauna (entree voor eigen rekening)
  • wax en slijp clinics

Voor de boarders
Afhankelijk van de omstandigheden worden alle praktische examenonderdelen van de Landesopleiding doorgenomen. Je traint van slalom tot freestyle. Als je vragen hebt over de te verwachten theorie, dan kun je deze natuurlijk altijd stellen aan jouw opleider.

Examenonderdelen Landes:  Twee tereinafdalingen, twee slalomafdalingen, 
                                                    freestyle-onderdelen en Schulefahren in hogere
                                                    technieken.
Programma boarders

 • Techniek training
 • Opbouw of perfectie van Gelände, reuzenslalom, slopestyle en
  hogere techniek schoolboarden.
 • Videoanalyse
 • Vrije deelname aan middag- en avondactiviteiten/clinics zoals bijvoorbeeld:
  • conditietraining
  • ontspanning in zwembad of sauna (entree voor eigen rekening)
  • wax en slijp clinics

Vervoer tijdens de opleiding

Auto
Als je met de auto gaat, doe je er verstandig aan om de avond van tevoren of op de aanreisdag heel vroeg te vertrekken. De afstand Utrecht - Bruck is ongeveer 1020 km. Voor de terugreis moet je voor 10:00 uur de hotelkamer hebben verlaten. 

Bus
Bij voldoende animo regelen wij vanuit Snowsports Academy een busreis. Wij verzorgen een retour Nederland - Oostenrijk, plus het vervoer ter plaatse. Onze bus vertrekt de avond voor de eerste opleidingsdag. Er zijn verschillende opstappunten door heel Nederland. De meest reguliere opstappunten zijn Amsterdam, Vianen en Eindhoven. Mochten de opstappunten anders zijn, dan staat dit bij de inschrijving vermeld.

Trein
Trein: is ook zeer zeker een mogelijkheid. Via NS International of OEBB (de Oostenrijkse NS) kun je makkelijk een kaartje kopen. Het treinstation waar je moet uitstappen is Bruck-Fusch Bahnhof. Het laatste stukje kun je lopen.
 
Vliegtuig
Je kunt op Salzburg vliegen en vervolgens neem je de bus naar Salzburg HBF en de trein naar het plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. 

Vervoer op locatie
Eenmaal in Oostenrijk heb je ook vervoer op locatie nodig. ’s Ochtends naar de gletsjer en einde middag weer terug naar het hotel. Op de eerste opleidingsdag zijn de groepen bekend en kun je carpoolen met iemand in je groep die een plek vrij heeft in z’n auto. De ervaring vertelt ons dat dit altijd lukt. Mocht het niet uitkomen dan functioneert het taxibusje van het hotel ook. Hier zit wel een prijskaartje aan verbonden, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers die hiervan gebruik maken.

Snowsports bus

Snowsports bus
26-10-2024 t/m 02-11-2024 Kaprun / Bruck € 1.095,00
07-12-2024 t/m 14-12-2024 Kaprun / Bruck € 1.145,00

Veel geleerd en een echt vakantiegevoel

Afgelopen week de Landesvoorbereiding gevolgd. Een hele leuke week, waarin veel techniek wordt geoefend en er aandacht wordt gegeven op je individuele skivaardigheid. Een goede voorbereiding op je Landes 1. Een fijne leraar, gezellige groep en een echt vakantie gevoel.

Renée van de Groes

6 dagen gas geven met veel zelfverbetering

Twijfel je om Landes 1/2 te doen? Doe de Landesvoorbereiding! Offpiste, GS training, lange/korte bochten, Pieps uitleg, hoog ski niveau met serieuze skiërs, tijd voor een biertje na het skiën, en nog veel meer. Ga je met eigen vervoer of kan je daar meerijden, dan kan je mogelijk langer door trainen. Veel dank aan Martin! "Hup Jongens und Meisjes."

Jos Wiggers

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Gebruik onderstaand contactformulier of stuur ons een WhatsApp bericht.
Liever direct antwoord? Neem dan even telefonisch contact met ons op!

Nick Stuart
Opleidingscoördinator

Rob van Arkel
Opleidingscoördinator