Algemene informatie Anwärter Plus

Maak je je zorgen over je eigenvaardigheidsniveau en wil je graag nog trainen voorafgaand aan de Anwärteropleiding? Volg dan de Anwärter Plus en gaat met ons mee naar Oostenrijk voor een week training, om vervolgens in 10 dagen het officiële Oostenrijkse Anwärterdiploma te halen. Deze training en de gehele opleiding vindt in z'n geheel in Oostenrijk.

Eigenvaardigheidstraining
In deze week gaan we aan de slag met jouw eigenvaardigheid en bereiden we jou voor op de Anwärteropleiding. We nemen alle onderdelen van de Anwärteropleiding door, zodat jouw slagingskans toeneemt. Tussen de trainingsdagen en de 10-daagse Anwärteropleiding heb je een dag rust.

10-daagse Anwärter
Deze opleiding vindt plaats op de Kitzsteinhorn (Kaprun) of, wanneer de sneeuw het toelaat, op Zell am See en duurt 10 dagen. Tijdens deze super gave, zware en vooral leerzame opleidingsweek gaan we aan de slag met de eigenvaardigheid, schoolse afdalingen en het lesgeven. Met deelname aan de Anwärteropleiding kun je al lesgeven in Oostenrijk. Je hoeft dus niet op alle onderdelen positief te zijn. De skischool kijkt dan altijd naar je sterke punten en zal je daarvoor gaan gebruiken in de skischool. Dus alleen al met een deelnamebewijs van onze opleiding, mag je officieel lesgeven in Oostenrijk! Daarnaast ben je een gave ervaring rijker, heb je veel nieuwe vrienden gemaakt en heb je weer veel extra meters in de benen.

Benieuwd naar de andere mogelijkheden voor het volgen van de Anwärteropleiding? Klik hier voor de overzichtspagina.

Inclusief

Eigenvaardigheidstraining
 • 5 dagen training
 • Liftpas
 • 6 nachten op basis van halfpension
 • Theorie voorbereiding
 • Duitse bijles
10-daagse Anwärter
 • 10 dagen theorie & praktijk
 • Liftpas
 • 11 nachten op basis van halfpension
 • Cursusboek
 • Examens
 • Jobservice (SnowsportsConnect)

Accommodatie tijdens de opleiding

We verblijven in het pittoreske plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. 

Hotel Lukashansl is onze thuisbasis en hier worden ook alle theorielessen gegeven. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en avondeten) en zit bij de opleidingskosten inbegrepen. Daarnaast wordt er voor handdoekken en beddengoed gezorgd. Het hotel bied genoeg leerruimtes om je goed voor te kunnen bereiden op het theorie-examen.

www.lukashansl.at


 

Hotels

Hotel Lukashansl

Hotel Lukashansl
Programma tijdens de opleiding

5 dagen eigenvaardigheidstraining
De eerste dag is de aanreisdag. Daarna volgen 5 trainingsdagen. Tijdens deze trainingen behandelen we alle eigenvaardigheidsafdalingen die geëxamineerd gaan worden tijdens de opleiding. Er zal in ieder geval van 's ochtends vroeg tot een uur of twee in de middag worden geskied of geboard. Op drie middagen staat er ook theorie-voorbereiding op het programma. Zo is er een Duitse bijles en gaan we alvast aan de slag met de vakken ''Unterrichtslehre'' en ''Bewegungslehre''. De avonden ben je vrij en kun je dus zelf invullen.
         
10-daagse Anwärter
Deze opleiding wordt heel gaaf, maar best ook zwaar. Je bent lange dagen bezig met de opleiding. Het programma van de opleiding wordt op de eerste opleidingsdag bekend gemaakt. Er zal in ieder geval van 's ochtends vroeg tot een uur of twee in de middag worden geskied of geboard. Aan het einde van de dag en 's avonds na het eten vinden de theorielessen plaats. Je hebt tussen de trainingsdagen en de 10-daagse Anwärteropleiding een dag rust.

Vervoer tijdens de opleiding

Auto
Als je met de auto gaat, doe je er verstandig aan om de avond van tevoren of op de aanreisdag heel vroeg te vertrekken. Het kan erg druk zijn op de Duitse Autobahn. De afstand Utrecht - Bruck is ongeveer 1020 km. Voor de terugreis moet je voor 10:00 uur de hotelkamer hebben verlaten. 

Trein
Trein: is ook zeer zeker een mogelijkheid. Via NS International of OEBB (de Oostenrijkse NS) kun je makkelijk een kaartje kopen. Het treinstation waar je moet uitstappen is Bruck-Fusch Bahnhof. Het laatste stukje kun je lopen.
 
Vliegtuig
Je kunt op Salzburg vliegen en vervolgens neem je de bus naar Salzburg HBF en de trein naar het plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. 

Vervoer op locatie
Eenmaal in Oostenrijk heb je ook vervoer op locatie nodig. ’s Ochtends naar de gletsjer en einde middag weer terug naar het hotel. Op de eerste opleidingsdag zijn de groepen bekend en kun je carpoolen met iemand in je groep die een plek vrij heeft in z’n auto. De ervaring vertelt ons dat dit altijd lukt. Mocht het niet uitkomen dan functioneert het taxibusje van het hotel ook. Hier zit wel een prijskaartje aan verbonden, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers die hiervan gebruik maken.

18-10-2024 t/m 03-11-2024 Kaprun / Bruck € 2.690,00
11-11-2024 t/m 28-11-2024 Kaprun / Bruck (Ski) € 2.750,00

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Gebruik onderstaand contactformulier of stuur ons een WhatsApp bericht.
Liever direct antwoord? Neem dan even telefonisch contact met ons op!

Nick Stuart
Opleidingscoördinator

Rob van Arkel
Opleidingscoördinator