Algemene informatie 2e helft Anwärter

De 2e helft Anwärter vindt geheel in Oostenrijk plaats en duurt zes dagen. Met deelname aan de Anwärteropleiding kun je al lesgeven in Oostenrijk. Je hoeft dus niet op alle onderdelen positief te zijn. De skischool kijkt dan altijd naar je sterke punten en zal je daarvoor gaan gebruiken in de skischool. Dus alleen al met een deelnamebewijs van onze opleiding, mag je officieel lesgeven in Oostenrijk!

De opleiding
De 2e helft Anwärter vindt plaats op de Kitzsteinhorn (Kaprun) of, wanneer de sneeuw het toelaat, in Zell am See. We verblijven met het hotel in het pittoreske plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. Tijdens deze super gave, zware en vooral leerzame opleidingsweek gaan we aan de slag met de eigenvaardigheid, komen de schoolse afdalingen weer aan bod en ligt de lat weer iets hoger dan bij de NSI-opleiding. Het lesgeefexamen, wat in de skihal nog in het Nederlands mocht, zal nu in het Duits plaatsvinden.

Na de opleidingsweek heb je diploma in handen met officiële Oostenrijkse erkenning en kun je lesgeven in heel Oostenrijk of andere Alpenlanden. Met dit diploma ben je officieel gecertificeerd om beginners en licht gevorderden les te geven op de piste. Naast het diploma ben je een gave ervaring rijker en heb je weer veel extra meters in de benen.

Instroomniveau
Je kunt deelnemen aan de 2e helft Anwärter als je minimaal de 1e helft Anwärter (NSI) hebt gevolgd. Heb je al een vergelijkbaar diploma in bezit? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.
 

Inclusief

  • 6 dagen theorie & praktijk
  • Liftpas
  • 7 nachten op basis van halfpension
  • Examens
  • Jobservice (SnowsportsConnect)
  • Nederlandse begeleiding

Accommodatie tijdens de opleiding

We verblijven in het pittoreske plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. Tijdens sommige opleidingsweken kun je kiezen uit verschillende accommodaties en kamertypes. Je ontvangt hier een aantal weken voor aanvang van de opleiding een bericht over. Je kunt ook bij je inschrijving je voorkeur aangeven.

Hotel Lukashansl is onze thuisbasis en hier worden ook alle theorielessen gegeven. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en avondeten) en zit bij de opleidingskosten inbegrepen. Daarnaast wordt er voor handdoekken en beddengoed gezorgd. Het hotel bied genoeg leerruimtes om je goed voor te kunnen bereiden op het theorie-examen.

Thurners Boutique Hotel is een luxe 4-sterren hotel. Het verblijf is op basis van halfpension. De meeste kamers hebben een balkon of een terras en bieden een adembenemend uitzicht op de bergen. Voor dit hotel geldt een toeslag van € 50,- per nacht voor een 1-persoonskamer en € 30,- per nacht voor een tweepersoonskamer.

Dit hotel heeft beperkte plaatsen en is niet tijdens elke opleiding beschikbaar

Hotels

Hotel Lukashansl

Hotel Lukashansl

Thurners Boutique Hotel

Thurners Boutique Hotel
Programma tijdens de opleiding

De eerste dag is de aanreisdag naar Oostenrijk. Vanaf ongeveer 15:00 uur zijn de kamersleutels te krijgen. Ter plaatse vindt de kamerindeling plaats en de kamers kun je zelf samenstellen. Tussen 16:00 - 18:00 uur kun je jezelf aanmelden bij Snowsports Academy in het hotel. Om 18:00 uur is het avondeten. Na het avondeten is de opening van de opleiding. Op de trainingsdagen zullen we van 08.30 tot 14.30 uur bezig zijn op de piste. In middag en avond zijn theorielessen gepland. De opleiding sluiten we af met een examendag. De laatste dag is de afreisdag.

Wil je een nacht eerder aankomen of wil je een nacht langer blijven? Dan kun je dit vaak via ons regelen. Neem dan even contact met ons op.
Ben je benieuwd hoe de week er ongeveer uit komt te zien? We hebben een voorbeeld van een weekoverzicht. Op locatie komt het definitieve Stundenplan te hangen.

De examens
De laatste twee dagen vinden de examens plaats. Het theorie-examen bestaat uit Unterrichtslehre, Bewegungslehre, Kinderunterricht, Materialkunde, Schnee- und Lawinenkunde, Sicherheit en een Engels mondeling examen.

Het praktijkexamen bestaat uit vier examenafdalingen. Deze afdalingen zijn onderverdeeld in schoolse afdalingen en eigenvaardigheidsafdalingen. Bij skiën zijn de schoolse afdalingen Pflugdrehen en Pflugsteuern en de eigenvaardigheidsafdalingen Kurze Radien en Lange Radien. Bij snowboarden zijn de schoolse afdalingen Driftschwung mit Gewichtsverlagerung en Driftschwung mit en de eigenvaardigheidsafdalingen Freestyle en Carving.

Het laatste praktijkonderdeel is een lesgeefopdracht.

Vervoer tijdens de opleiding

Auto
Als je met de auto gaat, doe je er verstandig aan om de avond van tevoren of op de aanreisdag heel vroeg te vertrekken. De afstand Utrecht - Bruck is ongeveer 1020 km. Voor de terugreis moet je voor 10:00 uur de hotelkamer hebben verlaten. 

Bus
Bij voldoende animo regelen wij vanuit Snowsports Academy een busreis. Wij verzorgen een retour Nederland - Oostenrijk, plus het vervoer ter plaatse. Onze bus vertrekt de avond voor de eerste opleidingsdag. Er zijn verschillende opstappunten door heel Nederland. De meest reguliere opstappunten zijn Amsterdam, Vianen en Eindhoven. Mochten de opstappunten anders zijn, dan staat dit bij de inschrijving vermeld.

Trein
Trein: is ook zeer zeker een mogelijkheid. Via NS International of OEBB (de Oostenrijkse NS) kun je makkelijk een kaartje kopen. Het treinstation waar je moet uitstappen is Bruck-Fusch Bahnhof. Het laatste stukje kun je lopen.
 
Vliegtuig
Je kunt op Salzburg vliegen en vervolgens neem je de bus naar Salzburg HBF en de trein naar het plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. 

Vervoer op locatie
Eenmaal in Oostenrijk heb je ook vervoer op locatie nodig. ’s Ochtends naar de gletsjer en einde middag weer terug naar het hotel. Op de eerste opleidingsdag zijn de groepen bekend en kun je carpoolen met iemand in je groep die een plek vrij heeft in z’n auto. De ervaring vertelt ons dat dit altijd lukt. Mocht het niet uitkomen dan functioneert het taxibusje van het hotel ook. Hier zit wel een prijskaartje aan verbonden, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers die hiervan gebruik maken.

Snowsports bus

Snowsports bus
19-10-2024 t/m 26-10-2024 Kaprun / Bruck € 1.095,00
26-10-2024 t/m 02-11-2024 Kaprun / Bruck € 1.095,00
30-11-2024 t/m 07-12-2024 Kaprun of Zell am See / Bruck € 1.095,00
07-12-2024 t/m 14-12-2024 Kaprun of Zell am See / Bruck € 1.145,00
14-12-2024 t/m 21-12-2024 Kaprun of Zell am See / Bruck € 1.145,00
25-01-2025 t/m 01-02-2025 n.t.b. € 1.145,00

De organisatie was perfect!

Met Snowsports Academy naar Zell am See geweest voor 2e deel Anwärter. Het was heel, heel zwaar met lange dagen, veel informatie en de druk van het welslagen van de lesgeefopdracht, theorie- en praktijkexamens. Gelukkig was de organisatie perfect, het weer fantastisch, hadden we een super toffe groep en natuurlijk onze ski-leraar Kathi: weergaloos! Groet, Carlo Nan

Carlo Nan

Volop genieten!

Top groep, top plek, top ausbilder (SuperMax!), top feedback, top transfer, top sfeer, top leeropbrengst. Je zou willen dat de week veel langer duurde!

Lillian Middendorp

Geweldige week!

Geweldige week gehad met de opleiders van Snowsports!!

Lars Kersten

Leuke, leerzame en gezellige opleidings week!

De 2e helft anwarter was enorm leuk, van het hotel tot de ausbilders was alles goed geregeld. De groep was groot maar dit maakte het juist gezellig. Bij ausbilder Joey kan je met al je vragen terecht en hij helpt je goed tijdens de opleiding en daarna! Ik zou de week zeker aanraden en ga zelf meteen door met mn landes!

Thomas Gähler

Leerzaam en leuke opleiding

Kei goede opleiding. Tijdens de opleidingsweek leer je veel nieuwe mensen kennen en helpt iedereen je leerdoel te bereiken.

Sander van Schalm

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Gebruik onderstaand contactformulier of stuur ons een WhatsApp bericht.
Liever direct antwoord? Neem dan even telefonisch contact met ons op!

Nick Stuart
Opleidingscoördinator

Rob van Arkel
Opleidingscoördinator