Algemene informatie Landes Snowboard

In de Landesopleiding draait het vooral om heel veel meters maken. Je bent bezig met jouw eigenvaardigheid, interessante theorie en nieuwe technieken. Ook maak je tijdens deze opleiding kennis met een andere manier van boarden. Niet alleen op het boarden wordt de nadruk gelegd, maar ook op de beroepshouding en het lesgeven. Verder zijn we bezig met de theorie achter de bewegingen en gaan we dieper in op de sneeuw- en lawinekunde. Off-piste, Slalom, Schulefahren (o.a. Carven) en Freestylen zijn de onderdelen voor het praktijkexamen. Het theorie-examen bij de Landes Snowboard is mondeling.  Voor het behalen van het volledige diploma tot Landes snowboardleraar, is het behalen van de Alpinkurs verplicht. In deze opleiding leer je het één en ander over de winterwereld. Daarnaast leer je hoe je veilig met de groep buiten de gezekerde pistes kunt bewegen.

Instroomniveau
Je kunt meedoen aan de Landesopleiding Snowboard als je het Anwärter- of Ned-A diploma in je bezit hebt. Tevens moet je in het bezit zijn van een Praxisbestätigung. Dit is een bewijs dat minimaal tien dagen bij een skischool hebt gewerkt. Dit moet een Oostenrijkse bestätigung zijn.
Als je niet in het bezit bent van een Oostenrijks diploma (bijv. Ned-A of Ned-B1 diploma), stuur dan jouw diploma toe. Wij zullen dan kijken of je met jouw diploma, behaald bij een andere organisatie, mee kan doen aan de opleiding. Neem hiervoor even contact met ons op.

Inclusief

  • 10 dagen theorie & praktijk
  • Liftpas
  • 11 nachten op basis van halfpension
  • Examens

Accommodatie tijdens de opleiding

We verblijven in het pittoreske plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. 

Hotel Lukashansl is onze thuisbasis en hier worden ook alle theorielessen gegeven. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en avondeten) en zit bij de opleidingskosten inbegrepen. Daarnaast wordt er voor handdoekken en beddengoed gezorgd. Het hotel bied genoeg leerruimtes om je goed voor te kunnen bereiden op het theorie-examen.

Bij uitzondering slapen we wel eens in een ander hotel dan Hotel Lukashansl. Als dit het geval is, staat dit bij de datum vermeld of krijg je het een aantal weken van tevoren te horen.

Hotels

Hotel Lukashansl

Hotel Lukashansl
Programma tijdens de opleiding

Tijdens de Landes Snowboard opleiding ben je van 's ochtends vroeg tot ongeveer 14:30 uur bezig op de piste. Op de piste gaan we aan de gang met:

   - Schulefahren
   - Geländefahren
   - Stangenfahren
   - Methodik
   - Eigenkönnen-verbesserung

Daarnaast heb je dagelijks 3 uur theorie. Dit is zowel in de middag als in de vond. De theoretische en praktische examens vinden plaats op de laatste twee (of soms drie) dagen van de opleiding. De deelnemers ontvangen het certificaat aan het eind van de opleiding. De behaalde resultaten kunnen alleen aan deelnemers worden uitgereikt bij een compleet gevolgde opleiding.

Het Stundenplan wordt op de eerste opleidingsdag gedeeld.
 

Vervoer tijdens de opleiding

Auto
Als je met de auto gaat, doe je er verstandig aan om de avond van tevoren of op de aanreisdag heel vroeg te vertrekken. Het kan erg druk zijn op de Duitse Autobahn. De afstand Utrecht - Bruck is ongeveer 1020 km. Voor de terugreis moet je voor 10:00 uur de hotelkamer hebben verlaten. 

Trein
Trein is ook zeer zeker een mogelijkheid. Via NS International of OEBB (de Oostenrijkse NS) kun je makkelijk een kaartje kopen. Het treinstation waar je moet uitstappen is Bruck-Fusch Bahnhof. Het laatste stukje kun je lopen.
 
Vliegtuig
Je kunt op Salzburg vliegen en vervolgens neem je de bus naar Salzburg HBF en de trein naar het plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. 

Vervoer op locatie
Eenmaal in Oostenrijk heb je ook vervoer op locatie nodig. ’s Ochtends naar de gletsjer en einde middag weer terug naar het hotel. Op de eerste opleidingsdag zijn de groepen bekend en kun je carpoolen met iemand in je groep die een plek vrij heeft in z’n auto. De ervaring vertelt ons dat dit altijd lukt. Mocht het niet uitkomen dan functioneert het taxibusje van het hotel ook. Hier zit wel een prijskaartje aan verbonden, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers die hiervan gebruik maken.

11-12-2024 t/m 21-12-2024 Landes Snowboard - Kaprun / Bruck € 1.900,00
11-04-2025 t/m 22-04-2025 Landes Snowboard - Kaprun / Bruck € 1.900,00
23-04-2025 t/m 04-05-2025 Landes Snowboard - Kaprun / Bruck € 1.875,00

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Stuur ons een bericht via WhatsApp, e-mail of bel ons op 072-8200274.

Nick Stuart
Opleidingscoördinator

Rob van Arkel
Opleidingscoördinator