Algemene informatie Landes 1

Tijdens deze opleiding ga je heel veel skiën en veel aan jouw eigenvaardigheid werken. Het examen bestaat uit vijf afdalingen opgesplitst in  ''Schulefahren'' en ''Eigenkönnen'' afdalingen. Afhankelijk van de omstandigheden zijn dat bijvoorbeeld: Buckels, Carven, Off-Piste en Ritmewissel. Je zult versteld staan wat je allemaal kunt op ski's en hoeveel je kunt leren in tien dagen opleiding. Er wordt veel aandacht besteed aan videoanalyses en een aantal ochtenden wordt er reuzenslalom getraind. Hier doe je ook examen in. Niet op tijd, maar wel op techniek. Uiteraard gaan we tijdens de Landes 1 weer wat dieper in op de theorie van het skiën en het lesgeven. Ook is er aandacht voor de methodiek van de "Fortbildung" (= gevorderde skiërs).
De Landes 1 is het eerste deel van de volledige Landes opleiding. Naast het behalen van de Landes 2, is het behalen van de Alpinkurs verplicht om je Landes diploma compleet te maken. Tijdens de Alpinkurs leer je het één en ander over de winterwereld. Daarnaast leer je hoe je veilig met de groep buiten de gezekerde pistes kunt bewegen.

Instroomniveau
Indien je mee wilt doen aan de Landes 1 opleiding, moet je in het bezit zijn van het Anwärter- of Ned-A diploma. Tevens moet je in het bezit zijn van een Praxisbestätigung. Dit is een bewijs dat minimaal tien dagen bij een skischool hebt gewerkt. Voor de Landes 1 mag dit in sommige gevallen een Nederlandse bestätigung zijn.
Als je niet in het bezit bent van een Oostenrijks diploma (bijv. Ned-A of Ned-B1 diploma), stuur dan jouw diploma toe. Wij zullen dan kijken of je met jouw diploma, behaald bij een andere organisatie, mee kan doen aan de opleiding. Neem hiervoor even contact met ons op.

Inclusief

  • 10 dagen theorie & praktijk
  • Liftpas
  • 11 nachten op basis van halfpension
  • Examens
  • Jobservice

Accommodatie tijdens de opleiding

We verblijven in het pittoreske plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. Bij de Landes 1 opleiding verschilt de accommodatie per opleidingsdatum. Een aantal weken van tevoren krijg je te horen in welk hotel we overnachten. Je hebt dan ook de mogelijkheid om kamerupgrades te kiezen.

Hotel Lukashansl is ons opleidingshotel. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en avondeten). Daarnaast wordt er voor handdoekken en beddengoed gezorgd. Het hotel bied genoeg leerruimtes om je goed voor te kunnen bereiden op het theorie-examen.

Sporthotel Kitz ligt in een rustige zijstraat in Bruck. Het verblijf is op basis van halfpension. Het is een klein en gemoedelijk hotel. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, lift, gratis Wi-Fi, gratis parkeerplaatsen, bar, restaurant, terras en skiberging. 

Thurners Boutique Hotel is een luxe 4-sterren hotel. Het verblijf is op basis van halfpension. De meeste kamers hebben een balkon of een terras en bieden een adembenemend uitzicht op de bergen.


 

Hotels

Hotel Lukashansl

Hotel Lukashansl

Sporthotel Kitz

Sporthotel Kitz

Thurners Boutique Hotel

Thurners Boutique Hotel
Programma tijdens de opleiding

Tijdens de Landes 1 opleiding ben je van 's ochtends vroeg tot ongeveer 14:30 uur bezig op de piste. Op de piste gaan we aan de gang met:

   - Schulefahren
   - Geländefahren
   - Stangenfahren
   - Methodik
   - Eigenkönnen-verbesserung

Daarnaast heb je dagelijks 3 uur theorie. Dit is zowel in de middag als in de vond. De theoretische en praktische examens vinden plaats op de laatste twee (of soms drie) dagen van de opleiding. De deelnemers ontvangen het certificaat aan het eind van de opleiding. De behaalde resultaten kunnen alleen aan deelnemers worden uitgereikt bij een compleet gevolgde opleiding.

Het Stundenplan wordt op de eerste opleidingsdag gedeeld.

Vervoer tijdens de opleiding

Auto
Als je met de auto gaat, doe je er verstandig aan om de avond van tevoren of op de aanreisdag heel vroeg te vertrekken. Het kan erg druk zijn op de Duitse Autobahn. De afstand Utrecht - Bruck is ongeveer 1020 km. Voor de terugreis moet je voor 10:00 uur de hotelkamer hebben verlaten. 

Trein
Trein is ook zeer zeker een mogelijkheid. Via NS International of OEBB (de Oostenrijkse NS) kun je makkelijk een kaartje kopen. Het treinstation waar je moet uitstappen is Bruck-Fusch Bahnhof. Het laatste stukje kun je lopen.
 
Vliegtuig
Je kunt op Salzburg vliegen en vervolgens neem je de bus naar Salzburg HBF en de trein naar het plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. 

Vervoer op locatie
Eenmaal in Oostenrijk heb je ook vervoer op locatie nodig. ’s Ochtends naar de gletsjer en einde middag weer terug naar het hotel. Op de eerste opleidingsdag zijn de groepen bekend en kun je carpoolen met iemand in je groep die een plek vrij heeft in z’n auto. De ervaring vertelt ons dat dit altijd lukt. Mocht het niet uitkomen dan functioneert het taxibusje van het hotel ook. Hier zit wel een prijskaartje aan verbonden, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers die hiervan gebruik maken.

17-11-2024 t/m 28-11-2024 Landes 1 ski - Kaprun / Bruck € 1.825,00
03-12-2024 t/m 14-12-2024 Landes 1 ski - Kaprun / Bruck € 1.825,00
15-03-2025 t/m 26-03-2025 Landes 1 ski - Kaprun / Bruck € 1.855,00
11-04-2025 t/m 22-04-2025 Landes 1 ski - Kaprun / Bruck € 1.855,00
23-04-2025 t/m 04-05-2025 Landes 1 ski - Kaprun / Bruck € 1.825,00

Super geregeld!

Net Landes 1 afgerond, was weer super geregeld en erg leuk om te doen. Contact met iedereen van Snowsports loopt soepel en zeer persoonlijk. Aanrader dus!

Peter-Jan Donders

Super gave opleiding

Wauw wat een super leuke en leerzame 10 dagen! De opleiding voor als je je eigen kunnen wil verbeteren en dieper in wil gaan op de ski theorie. Om een goede basis te hebben is de landesvoorbereiding een aanrader.

Renée van de Groes

Zwaar maar gaaf!

Net Landes 1 achter de rug in Kaprun. Met een toffe groep 10 dagen hard trainen onder leiding van de beste Ausbilders. Het is qua eigen kunnen een grote stap voorwaarts ten opzichte van de Anwärter, maar je hebt dan ook veel tijd om jezelf te verbeteren. De hoeveelheid theorie valt op zich mee. Ik vond het geweldig! Snowsports Academy, bedankt!

Bas Crouzen

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Gebruik onderstaand contactformulier of stuur ons een WhatsApp bericht.
Liever direct antwoord? Neem dan even telefonisch contact met ons op!

Nick Stuart
Opleidingscoördinator

Rob van Arkel
Opleidingscoördinator