1e helft Anwärter = NSI

Anwärteropleiding 1e helft

Het eerste diploma wat je als skileraar of snowboardleraar kunt behalen bij Snowsports Academy is die tot National Snowsports Instructor (NSI). Deze NSI-opleiding is tevens de eerste helft van het Oostenrijkse Anwärterdiploma. Nadat je deze opleiding gevolgd hebt, kun je in zes dagen het Anwärterdiploma afronden in Oostenrijk. De NSI-opleiding bestaat uit de onderstaande dagen:

 • NSI: Theorie en Praktijk - vijf dagen
 • NSI: Coaching & Teaching - twee dagdelen (extra voorbereiding)
De opleiding is een ontzettend leerzame, intensieve en vooral leuke ervaring. De eigenvaardigheid wordt enorm verbeterd en daarnaast krijg je methodische en didactische vaardigheden mee, om les te geven in de sneeuw. Kortom, een gave opleidingsweek!

NSI-opleiding

De NSI-opleiding vindt plaats in SnowWorld Zoetermeer of Landgraaf, SnowPlanet Spaarnwoude, Montana Snowcenter of Alpincenter Bottrop. De dag begint om 09:00 uur en eindigt ook rond 21:00 uur. Elke dag is opgebouwd uit verschillende theorie- en praktijkblokken. De NSI-opleiding is geheel in het Duits. Er zijn vaak een aantal Nederlandse opleiders aanwezig. Deze opleiders zullen ook Duits spreken. Natuurlijk kan je ze, als je iets niet snapt, vragen of ze het nog een keer in het Nederlands willen uitleggen. Het theorie-examen zal wel in het Nederlands zijn.

Voordelen van de 1e helft Anwärteropleiding (NSI) opleiding zijn:

 • je bent beter voorbereid op de 2e helft Anwärter, waardoor je slagingskans toeneemt;
 • je hoeft niet direct door naar de 2e helft Anwärter. Hier kan je twee jaar de tijd voor nemen;
 • na de NSI-opleiding (1e helft Anwärter) heb je al een diploma op zak waarmee je kan lesgeven binnen Nederland en België;
 • er is tijdens een NSI opleiding altijd Nederlandse begeleiding aanwezig;
 • we houden rekening met Nederlanders en herexamens, dus geen 2000 km rijden voor één herexamen in een theorieles;
 • onze opleidingen zijn voor 90% in de vakantieweken.

Je kunt meedoen aan de 1e helft Anwärteropleiding (NSI) als je:

 • 15 jaar of ouder bent (bij de 2e helft van de Anwärter moet je op de examendag 16 jaar of ouder zijn);
 • skiën en/of boarden helemaal te gek vindt!;
 • in de sneeuw overal veilig naar beneden komt. Dit betekent dat je vloeiend en zonder te vallen van een rode piste af komt;
 • - skiën: grof parallel van een rode piste naar beneden kunnen komen.
 • - snowboarden is het makkelijk als je al wat Freestyle (pistetricks) beheerst.
 • de omgang met mensen leuk vindt;
Een gave opleiding, maar twijfel je over jouw niveau?

Wil je een opleiding gaan beginnen, maar weet je niet of je het niveau beheerst om te starten? We bieden je nu een gratis proeftraining aan. Na afloop krijg je advies over jouw techniek en weet je wat je kunt verwachten tijdens de 1e en 2e helft Anwärteropleiding. Het enige wat je zelf moet regelen is de baantoegang. Wij hebben al een voordelige prijs geregeld voor je. Dit bedrag krijg je terug als korting op de opleiding, wanneer je de opleiding gaat volgen. 

Hieronder vind je de overige informatie over de NSI-opleiding. Mocht niet al jouw vragen beantwoord worden, neem dan gerust contact met ons op.


Onderkomen tijdens opleiding

Onderkomen tijdens de NSI-opleiding (1e helft Anwärter) is niet inbegrepen. Dit moet zelf geregeld worden. Afhankelijk van het seizoen, is er de mogelijkheid om op een camping dicht in de buurt van de opleidingslocatie te overnachten. Voor de koudere maanden zijn er vaak vakantieparken of hotels in de buurt van de locatie. Mocht je een huisje of hotelkamer graag met andere mensen willen delen, dan kunnen wij voor bemiddeling zorgen. We zullen voor elke NSI-opleiding ook een WhatsApp-groep aanmaken, zodat je zelf contact met de overige deelnemers kunt opnemen.
Tijdens het laatste weekend van de opleiding is een accommodatie vaak niet nodig, omdat dit twee dagdelen betreft.


Type ski voor NSI-opleiding

Tijdens de opleiding zijn we voornamelijk bezig met schoolskiën en korte bochten. Hierbij hoort een ski die goede slippende eigenschappen heeft en een beetje torsiestijf is, namelijk voor de korte bochten. 


Type snowboard voor NSI-opleiding

Het eerste advies is een twin tipp all mountain/ freestyle snowboard, welke piste/ freestyle-georiënteerd is. Het belangrijkste is de breedte van het board, dit noemt men de waist (Engels woord voor taille). De waist moet breed genoeg zijn zodat jouw schoenen niet of nauwelijks over de rand van het board uitsteken. Omdat een snowboardleraar moet kunnen carven mogen je voeten niet uitsteken.

Neem een board met camber (voorspanning) tussen de bindingen. Buiten de bindingen mag wel iets rocker zijn. Bijvoorbeeld 60% - 70% camber tussen de bindingen en 40% - 30% rocker buiten de bindingen.
De camber heeft positieve uitwerking bij het carven. Koop daarom geen board met rocker tussen de bindingen!


Speciaal voor vrouwen

Nederlandse vrouwen willen nog wel eens wat langer zijn dan bv. Franse vrouwen en hebben daarom ook grotere voeten. Dit kan bij speciale vrouwen boards met de schoenmaat problemen geven. Koop dan een mannen (unisex) board.


Vervoer

Voor het vervoer naar de skihal ben je ook zelf verantwoordelijk. Ook hiervoor kun je de WhatsApp-groep gebruiken als je graag met iemand mee wilt rijden of jouw auto wilt delen met iemand.


Eten

Tijdens de eerste vijf dagen opleiding kun je gebruik maken van een lunch en/of een avondmaal. De kosten hiervoor zitten niet bij de opleidingskosten inbegrepen. De kosten kunnen per locatie verschillen. Vaak hebben we wel voordeligere prijzen hiervoor. Je kunt deze kosten op locatie tijdens de eerste dag betalen.


Duitse taal

Omdat ook de module NSI een Oostenrijkse opleiding is, is het noodzakelijk dat je enigszins Duits kunt spreken en lezen. Als extra hulpmiddel is er een Woordenlijst Duits - Nederlands - Engels van de meest gebruikte technische begrippen voor zowel de ski- als de snowboardopleiding beschikbaar. Daarnaast bieden we ook Duitse lessen aan.


Party & BBQ

Na een week hard werken is het op de laatste dag tijd voor een leuke afsluiting! Uiteraard hoor je hier tijdens de opleiding meer over.


Mogelijkheden met je diploma's

Op de laatste opleidingsdag van de opleiding vindt de diploma-uitreiking plaats. Met het complete NSI-diploma kun je al lesgeven in Nederland, bijvoorbeeld bij SnowPlanet, SnowWorld en Montana Snowcenter of op een heel aantal rolbanen. Wil je les gaan geven in het buitenland dan moet je verder gaan met de 2e helft Anwärteropleiding. Hiermee kun je lesgeven in Oostenrijk en in vele andere Alpenlanden. Snowsports Academy kan bemiddelen bij het zoeken naar een baan als ski- of snowboardleraar in Nederland of elders in Europa. Kijk ook voor de vele vacatures op onze Jobspagina.


Herexamens NSI

Door de vele opleidingsmomenten van Snowsports Academy zijn er meerdere mogelijkheden per jaar om te herkansen. Kijk voor meer informatie bij Herexamens.


Extra trainingen

Tijdens het weekend Lesgeven bestaat de mogelijkheid voor iedere deelnemer om extra eigenvaardigheidstrainingen te volgen. Dit kan zijn om beter voorbereid te zijn voor de 2e helft Anwärter of om je voor te bereiden op een herexamen. Neem een kijkje bij Extra trainingen voor meer informatie.


Informatieavond

Als je niet genoeg hebt aan bovenstaande informatie of als je nog vragen hebt, dan kan je altijd naar onze gratis proeftraining komen. 


Meest gestelde vragen

Kijk hier voor voor de meest gestelde vragen.


Inschrijven

Je kunt jezelf inschrijven via de website. Mocht de opleiding waarvoor je jezelf hebt ingeschreven al vol zitten, dan zal er in overleg gekeken worden naar andere oplossingen om toch de door jouw gewenste opleiding te volgen.
Soms kan het ook zijn, dat je even op de wachtlijst wordt geplaatst. Wanneer er dan voldoende animo is om een nieuwe groep te starten, zal je zo snel mogelijk bevestigd worden. 


Betalingen

Na de inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging en een aparte e-mail met de factuur van de opleidingskosten. Het kan enkele dagen duren voordat de factuur jouw kant op komt.

De kosten van de opleiding(en) dienen uiterlijk vier weken vóór de startdatum van de (eerste) opleiding te zijn bijgeschreven op de rekening van Snowsports Academy. Dit kun je doen door op de betaallink te klikken in de bevestiging. Je kunt pas meedoen aan de opleiding als het totale bedrag is bijgeschreven.


Annuleringsverzekering

Sluit bij het inschrijven direct een Annuleringsverzekering af en ontvang al je geld terug bij bijvoorbeeld ziekte of een blessure.
Hier kun je meer informatie vinden over de Annuleringsverzekering.

Na de eerste vijf dagen vindt er een examen plaats in de vier theorievakken en drie afdalingen eigenvaardigheid. Voor het volgen van deze eerste vijf dagen, ontvang je een certificaat.

NSI - Examenvakken Theorie: 

 • Kinderunterricht
 • Unterrichtslehre (Methodik/Didaktik)
 • Bewegungslehre
 • Materialkunde

NSI - Examenafdalingen Praktijk ski:

 • Pflugdrehen
 • Pflugsteuern 
 • Vrije afdaling = kortebocht parallel

NSI - Examenafdalingen Praktijk snowboard:

 • Driftschwung met gewichtsverplaatsing
 • Freestyle (pistetricks)
 • Carving - kippschwung = vrije afdaling
NSI - Examen Coaching & Teaching:
 • Lesgeven aan de groep in het Nederlands

Na de eerste vijf dagen Theorie & Praktijk, behandelen we nog in twee dagen/dagdelen het Lesgeven in de sneeuwhal. Deze extra voorbereiding Coaching & Teaching vindt in het weekend plaats. Vaak zitten er een aantal weken tussen de eerste vijf dagen en deze laatste twee dagen. Dit weekend is gratis te volgen en is onderdeel van de NSI-opleiding.

Data 1e helft Anwärter = NSI

Van Tot Omschrijving Info Prijs Inschrijven
21-10-2019 25-10-2019 SnowWorld Zoetermeer info € 775,00 inschrijven
28-10-2019 01-11-2019 SnowWorld Landgraaf info € 775,00 inschrijven
04-11-2019 08-11-2019 alpincenter Bottrop info € 775,00 inschrijven
25-11-2019 29-11-2019 SnowWorld Amsterdam (SnowPlanet) info € 775,00 inschrijven
13-01-2020 17-01-2020 Montana Snowcenter info € 775,00 inschrijven
13-04-2020 17-04-2020 SnowWorld Landgraaf info € 775,00 inschrijven
27-04-2020 01-05-2020 SnowWorld Amsterdam (SnowPlanet) info € 795,00 inschrijven
27-04-2020 01-05-2020 SnowWorld Zoetermeer info € 795,00 inschrijven
02-05-2020 24-05-2020 SnowWorld Zoetermeer (3 x weekend) info € 895,00 inschrijven
€ 775,0021-10-2019 tot 25-10-2019
SnowWorld Zoetermeer
meer info | inschrijven
€ 775,0028-10-2019 tot 01-11-2019
SnowWorld Landgraaf
meer info | inschrijven
€ 775,0004-11-2019 tot 08-11-2019
alpincenter Bottrop
meer info | inschrijven
€ 775,0025-11-2019 tot 29-11-2019
SnowWorld Amsterdam (SnowPlanet)
meer info | inschrijven
€ 775,0013-01-2020 tot 17-01-2020
Montana Snowcenter
meer info | inschrijven
€ 775,0013-04-2020 tot 17-04-2020
SnowWorld Landgraaf
meer info | inschrijven
€ 795,0027-04-2020 tot 01-05-2020
SnowWorld Amsterdam (SnowPlanet)
meer info | inschrijven
€ 795,0027-04-2020 tot 01-05-2020
SnowWorld Zoetermeer
meer info | inschrijven
€ 895,0002-05-2020 tot 24-05-2020
SnowWorld Zoetermeer (3 x weekend)
meer info | inschrijven
11 oktober 2019 10:55
Winter season is coming! Ben jij al ready? ❄️
.
.
#Skifun #Poederbaas #Snowsportsacademy #Skileraar #Alpinkurs #Winter #Seizoen #kitzsteinhorn #Snowboardleraar #Snowboard #skilife #Snowydays #Gletsjer #sneeuw #Austria #offpiste