Landes

Landesopleiding Snowsports Academy

Algemeen

Echt skiën en boarden leer je tijdens de Landesopleiding. Hier begint het echte werk en ga je veel aan de slag met jouw eigenvaardigheid. Kijk hieronder voor alle informatie en de mogelijkheden.

Let op, voor deelname aan de Landesopleiding heb je altijd een Praxisbestätigung nodig, waarmee je kunt aantonen dat je voorafgaand aan de opleiding minimaal tien dagen hebt lesgegeven. Neem deze bestätigung mee naar opleiding. Deze moet bij aanvang van de opleiding inleveren.

Ski

Voor skiërs is de Landesopleiding opgesplitst in de modules Landes 1 en Landes 2. Beide duren tien dagen en worden afgesloten met een examen. De gehele opleiding vindt in Oostenrijk plaats.
Tijdens deze opleiding wordt er heel veel geskied. Het is daarom noodzakelijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt.

Voor het behalen van het volledige diploma tot Landes ski- of snowboardleraar, is het behalen van de Alpinecursus verplicht. In deze opleiding leer je het één en ander over de winterwereld. Daarnaast leer je hoe je veilig met de groep buiten de gezekerde pistes kunt bewegen.

Landes 1 is echt een hele vette opleiding. Tijdens deze opleiding ga je heel veel skiën en veel aan jouw eigenvaardigheid werken.
Het examen bestaat uit vier zogenaamde 'Gelände' afdalingen. Afhankelijk van de omstandigheden zijn dat bijvoorbeeld: Buckels, Carven, Off-Piste en Ritmewissel. Je zult versteld staan wat je allemaal kunt op ski's en hoeveel je kunt leren in tien dagen opleiding. Er wordt veel aandacht besteed aan videoanalyses en een aantal ochtenden wordt er reuzenslalom getraind. Hier doe je ook examen in. Niet op tijd, maar wel op techniek.

Uiteraard gaan we tijdens de Landes 1 weer wat dieper in op de theorie van het skiën en het lesgeven. Ook is er aandacht voor de methodiek van de "Fortbildung" (= gevorderde skiërs).

Landesopleiding

Snowboard

In de Landesopleiding draait het vooral om heel veel meters maken. Je bent bezig met jouw eigenvaardigheid, interessante theorie en nieuwe technieken. Ook maak je tijdens deze opleiding kennis met een andere manier van boarden. Niet alleen op het boarden wordt de nadruk gelegd, maar ook op de beroepshouding en het lesgeven. Verder zijn we bezig met de theorie achter de bewegingen en gaan we dieper in op de sneeuw- en lawinekunde.

Het examen bestaat uit twee zogenaamde 'Gelände' afdalingen. Afhankelijk van de omstandigheden zijn dat bijvoorbeeld: Buckels, Poeder en een Gelände afdaling met ritmewissel. Verder bestaat het examen uit twee slalom afdalingen met tijdwaarneming. Het Freestyle gedeelte bestaat uit: 180 graden sprong heen en terug, nose en tail role en twee verschillende grabs over een kicker. Landes Snowboard is echt knallen. Er wordt in deze opleiding veel geboard. In deze tien dagen zul je waanzinnig veel leren. Off-piste, Slalom, Schulefahren (o.a. Carven) en Freestylen zijn de onderdelen voor het examen.

Voor het Schulefahren: Carven met Hochentlastung en Tiefentlastung en Driftschwung met Hochentlastung overgaand in Kurzswung (korte gedrifte bochten).

Het theorie-examen bij de Landes Snowboard is mondeling. 

Zorg dat wanneer je aan een Landesopleiding wilt gaan beginnen, je al in de verschillende disciplines ervaring hebt op gedaan. We verwachten dus, dat je zelf al eens een Buckelafdaling hebt geoefend of door een reuzenslalom bent gegaan.


Ski Landes 1

Indien je mee wilt doen aan de Landes 1 opleiding, moet je in het bezit zijn van het Anwärter- of Ned-A diploma. Tevens moet je in het bezit zijn van een Praxisbestätigung. Dit is een bewijs dat minimaal tien dagen bij een skischool hebt gewerkt. Voor de Landes 1 mag dit in sommige gevallen een Nederlandse bestätigung zijn.
Als je niet in het bezit bent van een Oostenrijks diploma (bijv. Ned-A of Ned-B1 diploma), stuur dan jouw diploma toe. Wij zullen dan kijken of je met jouw diploma, behaald bij een andere organisatie, mee kan doen aan de opleiding. Neem hiervoor even contact met ons op.


Ski Landes 2

Bij de Landes 2 ligt de lat nog een stukje hoger dan bij de Landes 1. De Buckelafdaling is net iets steiler, de ritmewissel net iets langer. Ook komt hier het 'Schuleskiën' weer terug, net zoals bij de Anwärteropleiding, alleen nu net wat preciezer en met nieuwe technieken. Ook tijdens deze opleiding wordt er reuzenslalom getraind. Het examen eigenvaardigheid bestaat uit drie onderdelen: Schuleskiën, Gelände en reuzenslalom op tijd. 
In de theorie wordt dieper ingegaan op de hogere technieken als Buckelskiën, diepsneeuwskiën etc. Het theorie-examen is mondeling. 
Let op, voor deelname aan de Landes 2 opleiding heb je ook een Praxisbestätigung nodig. Dit dient een buitenlandse werkervaring te zijn van minimaal tien dagen tussen de Landes 1 en Landes 2 opleiding.


Landes Snowboard

Je kan meedoen aan de Landesopleiding Snowboard als je het Anwärter- of Ned-A diploma in je bezit hebt. Tevens moet je in het bezit zijn van een Praxisbestätigung. Dit is een bewijs dat minimaal tien dagen bij een skischool hebt gewerkt. Dit moet een Oostenrijkse bestätigung zijn.
Als je niet in het bezit bent van een Oostenrijks diploma, dan zal er voorafgaand aan de opleiding een test worden afgenomen. Neem hiervoor even contact met ons op.

Zorg dat je in goede conditie bent als je aan de Landesopleiding begint!


Alpinkurs ski + snowboard

Een onderdeel van het Landesdiploma is de Alpinkurs. Dit is een module die geheel in het teken staat van sneeuw- en lawinekunde. Je kunt door naar de Alpinkurs, na het volgen van de Landes 1 ski of de Landes Snowboard. Wel moet je een voldoende hebben voor de Gelände afdaling. Voor deze module kan je jezelf inschrijven via www.snowsports.at. 


Verplicht
  • Helm: tijdens de Landesopleiding is het dragen van een helm verplicht!
  • Lawinepieper: net als de helm is het dragen van een lawinepieper ook verplicht tijdens de Landes opleiding. Zie hieronder voor meer informatie.

Drie-eenheid

Snowsports Academy heeft een leuke samenwerking met de jongens van Safe Powder Ride. Zij verhuren van alles op het gebied van Lawine safety. Speciaal voor deelnemers aan de opleiding en Members hebben ze een leuke prijs gemaakt. Met je Boekingsnummer je van Snowsports Academy huur je voor slechts €75,- tien dagen deze drie-eenheid (lawinepieper, schep en sonde). Het materiaal wordt zelfs per post naar je huisadres gestuurd. Meer informatie? Check de website van Safe Powder Ride.


Type ski voor de Landesopleiding(en)

We skiën tijdens de Landes opleidingen zowel op de piste als in het terrein en op veel verschillende snelheden. Dit doen we met één type ski. Je wilt tussendoor niet de hele tijd wisselen. Je wilt voor de Landesopleidingen één stabiele, lange en smalle ski.

Reuzenslalom ski’s zijn je wapens tijdens de Landes 1 en 2 opleidingen, deze worden geskied op lichaamslengte of langer. Er is onderscheid tussen de verkoop GS-modellen en de wedstrijd-modellen met een FIS normering.

Heb je jezelf nog niet genoeg 'ingeskied' op een FIS-norm ski? Kies dan voor een normaal GS-model. Voor de Landes 2 kun je de switch maken naar een wedstrijdski. De radius varieert in deze modellen van 20 tot 30 meter. De bouwwijze van deze ski’s zijn een stuk beter, maar daar is de prijs dan ook naar. 


Type board voor de Landesopleiding

Bij de Landes kun je het beste twee boards meenemen. Aangezien er overdag nog wel eens gewisseld kan worden tussen freestyle, slalom, piste en off-piste, is het fijn als je tussen twee boards kunt kiezen. Neem één wat flexibeler board mee voor o.a. freestyle en één stijver board voor het betere carve, piste en slalom gedeelte.


Accommodatie

We verblijven gedurende de Landesopleiding in hotel Lukashansl in Bruck an der Glocknerstrasse. Het verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner) zit bij de opleidingskosten inbegrepen. 


Cursusmateriaal

Er wordt tijdens de Landesopleiding gebruik gemaakt van het cursusboek dat is uitgegeven tijdens de NSI/Anwärteropleiding. Mocht je niet in het bezit zijn van de laatste uitgave (vermeld dit bij de inschrijving), dan kun je deze op locatie aanschaffen.
De kosten hiervoor zijn € 50,- en zitten niet bij de opleidingskosten van de Landesopleiding inbegrepen.


Vervoer

Voor het vervoer naar Kaprun ben je zelf verantwoordelijk. Vervoer delen en samen rijden vanuit Nederland naar Oostenrijk, vanaf de vliegvelden Salzburg en Innsbruck naar je wintersportlocatie of tussen Bruck en Kaprun? Plaats dan een zoekopdracht of bied je auto aan via www.taxski.nl. Hier kom je eenvoudig met elkaar in contact om vervoer te delen en samen te rijden van, naar en binnen de Alpenlanden.


Diploma-uitreiking

Op de laatste opleidingsdag vindt de diploma-uitreiking plaats.


Mogelijkheden met je diploma's

Met je Oostenrijkse Landesdiploma kun je bijna overal ter wereld lesgeven. Kijk voor de vele vacatures op onze Jobspagina.


Inschrijven

Je kunt jezelf inschrijven via de website. Mocht de opleiding waarvoor je jezelf hebt ingeschreven vol zitten, dan zal er in overleg gekeken worden naar andere oplossingen om toch de door jouw gewenste opleiding te volgen.
Soms kan het ook zijn, dat je even op de wachtlijst wordt geplaatst. Wanneer er dan voldoende animo is om een nieuwe groep te starten, zal je zo snel mogelijk bevestigd worden. 


Betalingen

Na de inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging en een aparte e-mail met de factuur van de opleidingskosten. Het kan enkele dagen duren voordat de factuur jouw kant op komt.
De aanbetaling van € 100,- doe je per direct. Het restantbedrag moet vier weken vóór het begin van de opleiding op onze rekening overgemaakt zijn. 
Je kunt pas aan de cursus meedoen als het cursusgeld is bijgeschreven op de rekening van Snowsports Academy. Alleen als de opleiding, waarvoor je jezelf hebt ingeschreven vol is, kan inschrijfgeld worden gerestitueerd.


Annuleringsverzekering van Snowsports Academy

Sluit bij het inschrijven direct een Annuleringsverzekering af en ontvang al je geld terug bij bijvoorbeeld ziekte of een blessure. 
Hier kun je meer informatie vinden over de Annuleringsverzekering.

Data Landes

Van Tot Omschrijving Info Prijs Inschrijven
04-11-2023 15-11-2023 Landes Snowboard - Kaprun / Bruck info € 1.770,00 inschrijven
15-11-2023 26-11-2023 Landes 1 ski - Kaprun / Bruck info € 1.730,00 inschrijven
11-12-2023 22-12-2023 Landes 2 ski - Kaprun / Bruck info € 1.810,00 inschrijven
12-12-2023 23-12-2023 Landes 1 ski - Kaprun / Bruck info € 1.790,00  
11-03-2024 22-03-2024 Landes 1 ski - Kaprun / Bruck info € 1.790,00 inschrijven
€ 1.770,0004-11-2023 tot 15-11-2023
Landes Snowboard - Kaprun / Bruck
meer info | inschrijven
€ 1.730,0015-11-2023 tot 26-11-2023
Landes 1 ski - Kaprun / Bruck
meer info | inschrijven
€ 1.810,0011-12-2023 tot 22-12-2023
Landes 2 ski - Kaprun / Bruck
meer info | inschrijven
€ 1.790,0012-12-2023 tot 23-12-2023
Landes 1 ski - Kaprun / Bruck
meer info
€ 1.790,0011-03-2024 tot 22-03-2024
Landes 1 ski - Kaprun / Bruck
meer info | inschrijven
15 Mar 2021 15:12
Komende vrijdag 19 maart hebben we een gratis proeftraining bij @skiclubilprimo. Wil jij ook meer informatie over het mooiste beroep? Namelijk dat van ski- of snowboardleraar.🏂⛷ Kom dan gezellig langs!😎
Schrijf je op voorhand in, check link in bio!