Reviews

Check hieronder de ervaringen van de deelnemers die jou voorgingen en hun droom hebben waargemaakt. Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaring! Deel het hieronder en voeg eventueel een leuke opleidingsfoto toe.


 


  • Filter:
  • Toon alle Reviews
  • NSI-opleiding
  • 2e helft Anwärter
  • Herexamens
  • Coaching & Teaching
  • Techniektraining op hoog niveau
  • Voorbereidingsdag
  • Bijscholingsdag
  • Landesvoorbereiding
  • Indoor Rolbaan opleiding
  • Extra trainingen
  • Snowsports Academy Kick-off
  • Proeftraining NSI

Rene Boender
NSI-opleiding

Bizar hoeveel personelijk aandacht je ontvangt ondanks dat de groepsgrote 9 personen is.

Bizar hoeveel personelijk aandacht je ontvangt ondanks dat de groepsgrote 9 personen is. Hoe leergieriger je bent, hoe enthousiaster de instructeurs worden. geplaatst op 16-05-2022
Julie Nijsen
NSI-opleiding

Erg leerzame en gezellige week

De lessen en feedbacks waren erg nuttig en de instructeurs doen echt hun best om je te laten slagen. De groep was erg gezellig. Een verbeter punt is het avond en middag eten dat geregeld is/zou zijn. geplaatst op 21-04-2022
Carlo Nan
2e helft Anwärter

Weergaloos

Het was een hele, hele zware week! Lange dagen, veel informatie en de druk om alle examens en de lesgeefopdracht tot n goed einde te brengen. Gelukkig was de organisatie perfect, hadden we fantastisch mooi weer, een super toffe groep en natuurlijk onze ski-leraar Kathi: weergaloos! geplaatst op 01-04-2022
Jeremy Mezenberg
NSI-opleiding

Heel goed en heel gezellig

Ik vond deze opleiding erg leuk. Het was een leerzame maar ook een gezellige opleiding. Ik heb veel geleerd en ben ze erg dankbare. Ze doen er alles aan om je te helpen en om je over te laten gaan! geplaatst op 19-01-2022
Francoise van Dijk
Herexamens

Waardevolle trainingen

Thuis in NL deed ik nog zelfstandig 6 skilessen op de rollerbaan en 2 lessen bij SnowWorld. De trainster van snowsport heeft mij in Zell am See in 2 dg gewezen op welke punten ik nog moest verbeteren om de herkansing te halen. Voor mij een goede mix is gebleken! geplaatst op 27-12-2021
Lillian Middendorp
2e helft Anwärter

Volop genieten!

Top groep, top plek, top ausbilder (SuperMax!), top feedback, top transfer, top sfeer, top leeropbrengst. Je zou willen dat de week veel langer duurde! geplaatst op 19-12-2021
Danique Lemmers
2e helft Anwärter

Leerzame en gezellig week, een om nooit meer te vergeten!

Enorm veel geleerd en hard gewerkt maar ook super veel lol en ruimte voor gezelligheid. Een leuke groep en een top Ausbilder Max! Was kei gezellig 🎉 geplaatst op 19-12-2021
Vera Welmer
2e helft Anwärter

Super leuke en leerzame week!

De opleidingsweek was super gezellig en ontzettend leerzaam! Heel blij met het eindresultaat en de lessen die ik heb geleerd in deze week. geplaatst op 19-12-2021
Silvio Hidalgo Gonzalez
Coaching & Teaching

Super boeiende dag!

De coaching & teaching module is echt een meerwaarde aan de NSI-opleiding!

Je wordt hier namelijk opgeleid tot bewuste en representatieve lesgever.
Je komt er te weten hoe je best bepaalde zaken overbrengt, aandachtspunten worden belicht (bewust of onbewust),...

Echt een aanrader! geplaatst op 07-12-2021
Brenda van der Meulen
2e helft Anwärter

opleiding is Goud waard!

de NSI in zoetermeer gedaan in Oktober was een super week heel leerzaam en super gezellig de docenten leggen alles goed uit en nemen de tijd voor je als je vragen hebt. hierna in november 2e helft Anwärter gevolgd ja was echt TOP heerlijk geskied veel geleerd nieuwe mensen leren kennen. Het eten in het Hotel viel helaas echt tegen je verwacht goed gezond eten maar groente was helaas ver te zoeken. De cursus en leraren waren top! op naar de Landes! geplaatst op 01-12-2021
Silvie Griekspoor
2e helft Anwärter

Intensief, maar zo waardevol!

Zowel de NSI in Nederland als de Anwärter in Oostenrijk zijn een verrijking voor elke skiër. Binnen 1-2 weken leer je niet alleen alles wat je moet weten over de techniek, sneeuw, materialen en het lesgeven, maar leer je ook echt beter skieën. Ik zou deze opleiding zeker ook aanraden als je niet direct les gaat geven. Als je namelijk denkt dat je een goede skiër bent, kan dit zeker nog tien niveaus hoger. Wij gaan zeker ook voor de Landesvoorbereiding volgend jaar. Ik ben zeker nog niet klaar met beter worden! geplaatst op 09-11-2021
Carlo Nan
NSI-opleiding

Zoeperrrrrr

Na de eerste 2 loei-zware dagen hervond ik mezelf op dag 3 met hulp van de groep en leraar Pascal. Wat n vakman! Het ‘gevoel’ kwam terug en ik ging de theorie in de juiste bewegingen leren omzetten. En ik snapte ook waarom! Op dag 4 kreeg ik door dat ik het kon halen en dat werd ‘mit die Hacken über die Sloot’ op dag 5 bevestigd. Fantastisch gevoel aan overgehouden en overtuigd dat ik een betere skiër wordt als ik zo door ga. Alle motivatie dus voor n vervolg in t 2e deel van de Anwärter opleiding! geplaatst op 28-10-2021
Vince van Miltenburg
2e helft Anwärter

Bijzonder leerzaam en enorm gezellig!

De 2e helft Anwärter was qua programma en dagindeling top georganiseerd. De skilerares (Anne) is bijzonder goed onderlegd en naar mijn mening fantastisch om de groep klaar te maken voor het examen. Het eten in het hotel viel helaas tegen qua groente/voedingswaarde voor een intensieve sportweek maar verder niks te klagen! geplaatst op 26-10-2021
Bas van de Kant
2e helft Anwärter

Super gave, gezzelig en drukke week!

Een super gave week waarin je waanzinnig veel leert. Het enthousiasme en de vakkennis van de opleiders is super. Je maakt lange dagen en zorgen voor wat voor kennis is geen overbodige luxe. geplaatst op 26-10-2021
Denice Sprengers
NSI-opleiding

Intensieve trainingen met veel leuke en leerzame momenten

Een vermoeiende maar leerzame week gehad met ons kleine groepje. Ik had al 7 jaar niet meer op ski's gestaan (al die tijd gesnowboard) maar na 4 dagen van intensieve training heb ik weer opnieuw leren skien en beter dan ooit. Leuk extraatje: mijn NSI-diploma :) geplaatst op 20-09-2021
Ingeborg Gries-Jansen
Bijscholingsdag

Super verzorgd en ontzettend leuk en gezellig.

Erg lekker om weer te skiën na corona. Hoewel de groep klein was, was de dag super ingericht met twee interessante onderdelen en lekker eten. Het eten in de middag was minder, maar de barbecue was erg lekker. Overal een leuke en gezellige dag en een goede opening van het ski seizoen. geplaatst op 14-09-2021
Floris Steenbeek
Coaching & Teaching

Super leerzaam en leuk weekend!

Wederom top georganiseerd door Snowsports Academy! Met duidelijke opbouw en leuke praktijk oefeningen krijg je echt een berg ervaring mee om les te gaan geven. geplaatst op 13-09-2021
Tuur Wijckmans
NSI-opleiding

Leerzame gezzellige week!

In deze week ga je terug naar de basis van skien. Dit om te leren hoe je een klant de basis leert en om je eigen vaardigheid te perfectioneren. Super leerzaam! geplaatst op 30-08-2021
Emma van den Steenhoven
NSI-opleiding

GEWELDIG!!!

Ik heb afgelopen zomervakantie in snowworld Zoetermeer de NSI opleiding gevolgd. Het was een super leuke, maar intense week. Het skien zelf en de theorie staat in de goede verhouding, zo blijf je lichamelijk en mentaal getriggerd. De leraren komen zelf uit Oostenrijk, wat wel even wennen was, want ze kunnen geen Nederlands natuurlijk. Maar maak je geen zorgen, je went er heel snel aan! Ik heb intens genoten! Twijfel je? Gewoon doen! geplaatst op 23-08-2021
Suzanne Drost
NSI-opleiding

Top opleiding

Fantastische opleiding waarbij ze je op een hele toffe en professionele manier begeleiden naar leraar zijn. Door de energie van alle mensen zijn de lange dagen heel makkelijk vol te houden. Niet twijfelen! Doen! geplaatst op 23-08-2021
Karst Hut
NSI-opleiding

super goeie cursus in Zoetermeer en alles eromheen was ook in orde

echt beter skiën geleerd met een leuke groep mensen en prima instructeur en daarnaast veel opgestoken over het lesgeven. geplaatst op 06-07-2021
Floris Steenbeek
2e helft Anwärter

Tofste week van het jaar!

Goed georganiseerde week in Landgraaf met een geweldige groep. De opleiders zijn onwijs betrokken en weten de juiste tips en oefeningen te geven. Een intensieve week, maar je niveau stijgt enorm! geplaatst op 17-12-2020
Zenna van der Ploeg
NSI-opleiding

Ik heb erg genoten

Ik vond het een zeer leerzame week. Ik kon al skiën maar ik heb nooit echt op mijn houding gelet. Ik heb nu mijn houding weten te verbeteren en heb dus ook veel geleerd geplaatst op 30-11-2020
Milou Bot
NSI-opleiding

Top week, super goeie begeiding!

De NSI week was erg goed verzorgt, ook de flexibiteit om het door te laten gaan was er zeker! De leraren deden het super naar de leerlingen toe! geplaatst op 24-11-2020
Tim De Vries
NSI-opleiding

Genoten van een leuke leerzame week!!

Voldoende!! geplaatst op 17-11-2020
Tessa Witteveen
2e helft Anwärter

Fijne week in de hallen van Landgraaf

Alles was goed geregeld. Prima hotel, goed eten. Wel was het jammer dat tijdens de zelfstudie de leraren niet aanwezig waren voor vragen waar nodig. geplaatst op 09-11-2020
Thomas Gähler
NSI-opleiding

Hele leerzame en leuke week vol handige tips en tricks om je NSI te behalen!

Superleuke week veel kunnen leren door onze instructeur van Snowsports. Zowel praktijk als theorie zijn we goed voorbereid voor het examen! geplaatst op 02-11-2020
Henk Vlastra
Indoor Rolbaan opleiding

Leerzame en leuke opleiding

Tijdens deze opleiding niet alleen leren lesgeven, maar door de theorie en praktijk veel geleerd mbt eigen vaardigheden.
geplaatst op 27-10-2020
Sjoerd Rooker
NSI-opleiding

Een intensieve en leerzame week waarin je het skiën opnieuw ontdekt

Goed georganiseerde week waarin het skiën natuurlijk centraal staat. Alles wat je jezelf als skiër hebt aangeleerd wordt de grond ingeboord. Je wordt even met je neus op de feiten gedrukt en er wordt je duidelijk gemaakt dat je helemaal niet zo goed kan skiën als dat je denkt. Je begint weer van voor af aan waardoor je in een week enorm veel leert, van pizzapunt tot parallel. Je krijgt les van de beste skiërs van Nederland wat het gaaf maakt. De week bestaat voor 80% uit praktijk en 20% theorie. Zowel praktijk als theorie wordt in het Duits gegeven. Ik heb in deze week meer Duits geleerd dan die 6 jaar op de middelbare school. Laat je gebrekkige Duits dus geen barrière zijn om dit te doen.
Ik heb enorm genoten deze week en veel geleerd en daarvoor wil ik snowsports Academy enorm bedanken!
Ik kan deze week elke wintersporter aanraden. geplaatst op 19-10-2020
Erik Hendriks
Coaching & Teaching

Geweldige praktische ervaring voor wie zijn hobby wil uitdragen als instructeur.

Een praktisch opgezette 2 daagse actieve training waarin alle facetten van het instructeur zijn is aangetipt. Op naar het verder uitbouwen van de aangereikte vaardigheden tijdens de cursus. Dit alles onder de bezielende leiding van enthousiaste begeleiders. geplaatst op 29-09-2020
Marieke Brouwers
NSI-opleiding

Super gezellige en leerzame week!

De ausbilders waren zeer bekwaam en konden heel goed stap voor stap de techniek van het skiën uitleggen. Op het begin kregen we alleen tijdens het skiën niet heel veel feedback, dit is gedurende de week echter wel een stuk meer geworden dus dat is top! Verder waren de theorie lessen echt heel goed. De tekst uit het buik werd door deze lessen een stuk beter te begrijpen. geplaatst op 21-09-2020
Steyn Honig
Extra trainingen

Compliment Martin

Ik heb donderdag 30 januari een dag extra training gehad van Martin.
Hij sprak Engels en Duits . Wat een top leraar. Ik heb veel van hem geleerd. Ik ging door hem met veel vertrouwen mijn her examen in. geplaatst op 03-02-2020
Erwin Dekker
NSI-opleiding

Leuke en intensieve opleiding en een goede voorbereiding voor deel 2 in Oostenrijk!

De NSI opleiding in één week afgerond in Landgraaf. Een gave en intensieve opleiding met heel veel leermomenten. De zeer vakkundige begeleiding door skileraar Leroy verdient zeker een compliment! Gelijk maar ingeschreven voor deel 2 van de opleiding. In juli naar Kaprun...Ik kijk er nu al naar uit! geplaatst op 25-04-2018
Bart Timmermans
2e helft Anwärter

Fantastische ervaring

Vanaf dag 1 heb ik genoten van elke minuut je leert hoe je les moet geven en je verbetert je zelf ook nog met skieeen het was een fantastische ervaring met gezellig mensen en goede begeleiding geplaatst op 20-02-2018
Doortje Noordam
2e helft Anwärter

Topopleiding!

Echt een leuke tijd gehad met snowsports! Als Kurzbeste mijn Anwärter gehaald en nu nog snel even het seizoen in. Thanks voor de gezellige en leerzame 10 dagen!!! geplaatst op 15-02-2018
Cheyenne van Steenveldt
NSI-opleiding

Snowsport Academy NSI Landgraaf was super tof!!! Mis de ski nu al weer onder me voeten.

Afgelopen week heb ik de eerste voorproef naar het Anwärter ski gehad. Heerlijke week in Landgraaf gehad. Hoop geleerd veel tips en aanwijzingen gekregen. En natuurlijk heerlijk geskied en plezier gemaakt. Gelachen en lol gemaakt. Ondanks dat het ook wel een zware week was. Vroeg op en laat erin. Nu moet ik zeggen dat drenthe college toch wel top is in alles samen met Snowsports Academy, want ja door hun communicatie en alles. Hadden wij als student wel een beetje geluk bij het leren. Docent op school die je de theorielessen elke donderdag al op school met je doorneemt helpt zeker!!! Robert bedankt, want zonder al die extra lessen had ik nooi zo’n hoge score kunnen behalen. Maar aangezien we natuurlijk stiekem een voorsprong hadden had ik ook het geluk om soms iets eerder naar me bed te kunnen en niet meer extra hard te hoeven leren, want dat deed ik al vanaf september elke dag een beetje bij beetje hoofdstuk naar hoofdstuk door te nemen.
En ik moet zeggen dat heeft me ontzettend geholpen. Hierdoor was goed optellen in de theorielessen van Landgraaf en me goed concentreren op de praktijk.
Soms best wel lastig als je moe bent of dat er ja hoe zal ik dat nu uitleggen *blozen* knappe skileraar voor je neus staat en ja dan kun je nog wel eens weg dromen en niet helemaal meer luistert naar wat er gezegd werd. Hahaha nee hoor grapje zo erg was het nou ook weer niet. Nee de skileraren en skilerares waren top. Super lief en behulpzaam met alles het leren en tips en adviezen. Ook als je iets na 110 keer nog niet snapte werd het wel een 111 keer uitgelegd of voor gedaan. Dit was heel fijn werken en leren en oefenen en trainen en alles. En daar wil ik nu natuurlijk ze ontzettend voor bedanken.

En natuurlijk hoop ik jullie snel nog terug te zien in Oostenrijk met misschien nog wel meer leuke nieuwe en gezellige skileraren en leraressen. Heb nu al zin in 8 december. Nog een maand om precies te zijn.

Ohja voor mensen die de opleiding niet via school doen. Ook zonder alle vooraf gaande begeleiding mbt theorie zul je het ook halen, want die waren er bij ons ook en geslaagd zijn ze hoor!!!

Dus laat je het dat niet weer houden om de opleiding niet te doen. Maar ga het doen!!!! Want wie weet krijg je nog training of les van die ene knappe vrijgezellige skileraar of skilerares. Hahah of niet ze zijn alle super tof!!!! Betere opleidingsschool en skileraren en skileressen kun je je niet wensen. Stuk voor stuk zijn het toppers!!!

Snowsports Academy ontzettend bedankt!!!! En nu maar alvast heel hard leren voor de Anwärter, want die is al inzicht. Maar ook na mijn Anwärter zijn jullie nog niet van me af. Me Landes kom ik ook zeker volgen bij jullie!!!! geplaatst op 08-11-2017
Gina Faasen
2e helft Anwärter

Super!

Het was wel een zware week, maar ook een super gezellige! Mede dankzij de goede organisatie en Ausbilders heb ik heel veel geleerd. De groep was ondanks de leeftijdsverschillen erg leuk. Kortom, een aanrader! Ik ga zeker hier verder voor mijn Landes, heb er nu al zin in! geplaatst op 25-10-2017
Gijs de Regt
Snowsports Academy Kick-off

Superchille dag!

Na 4 jaar geleden (door keihard te trainen) met de hakken over de sloot m'n Anwärter te hebben gehaald, was het tijd om m'n diploma weer even te updaten.
Heel blij dat ik dit gedaan heb. Leuke mensen leren kennen, en connecties aan mijn netwerk kunnen toevoegen die ik nooit had gevonden zonder hier te zijn. De dag zelf was, in tegenstelling tot de opleiding 4 jaar geleden, niet 'intens en gezellig', maar 'relaxt en gezellig'.
Thanks Snowsports Academy, voor deze geweldig leuke dag! geplaatst op 05-10-2017
Quinty Ridderhof
NSI-opleiding

Onwijs veel geleerd!

In augustus heb ik deelgenomen aan de NSI opleiding in Landgraaf. We maakte lange maar zeer leerzame en leuke dagen! Elke ochtend werden we om 9:00 uur verwacht, vaak in de skihal en anders in het theorielokaal. Rond 21:00 uur sloten we de dag af. De gehele opleiding werd in het Duits gegeven. Dit omdat onze opleider/docent uit Oostenrijk kwam. Een grote uitdaging dus, maar indien nodig kon hij het ook in vloeiend Engels uitleggen of werd je door de medecursisten geholpen met een vertaling naar het Nederlands. We vormden een hecht team! Samen met 2 andere cursisten verbleef ik de gehele week in het Snowworld hotel. Ook dat was goed bevallen, want na zo'n drukke dag kijk je er naar uit om (na het doornemen van de theorie) je ogen te sluiten. Martin was de hele week onze opleider/docent. Ik heb super veel van hem kunnen leren! Naast groepsfeedback, kregen we elke dag verschillende malen persoonlijke feedback, waar je vervolgens direct mee aan de slag kunt. Daarnaast zijn we enkele keren gefilmd om zo je eigen kunnen te analyseren en te bespreken. De groep cursisten was heel divers. De een had slechts 2 jaar ski ervaring, daar waar de ander al van kleins af aan op de piste stond.
Ik kijk er naar uit om de 2e helft van mijn Anwärter opleiding bij Snowsports Academy te volgen!! geplaatst op 04-09-2017
Roy Oudejans
2e helft Anwärter

Super, oder?

Wanneer je in je omgeving vertelt dat je gaat skiën in juli, word je nogal wazig aangekeken. Meteen daarop wordt de vraag gesteld, is dat wel zo handig qua sneeuwconditie? Ja, zeker wel!
Tijdens de NSI waren er al afspraken gemaakt om gezamenlijk voor de tweede helft te gaan. Erg gezellig! Na een lange busreis eindelijk aangekomen in het hotel. Een prima basic hotel met goed eten. Na de kamerindeling en het avondeten werd de cursus geopend. Die avond werd het weekprogramma besproken. Zondag tm donderdag trainen en theorie lessen, vrijdag praktijk examen.

’s Ochtends rond kwart voor 7 ontbijten. Vervolgens met de bus naar de supermarkt om lunch te scoren. Van 9 tot 2 uur op de piste knallen. Daarna weer terug naar het hotel voor de theorielessen die om half 5 begon. 6 uur even avondeten om vervolgens om 7 uur met de volgende theorieles te starten tot half 9. Op sommige avonden had je daarna nog video analyse van je eigen kunnen. Vaak na een lange dag even een ronde lopen met wat groepsgenoten (lees; inmiddels vrienden) om het hoofd leeg te maken en nog wat te drinken.

Wat mij erg opviel was de deskundigheid van onze opleider, Tomas. Wat een geweldig didactisch onderlegd persoon! Waanzinnig veel geleerd deze week. Toch ontbrak het nog aan mijn eigen kunnen. Daarvoor ga ik in oktober terug. Maar hey, niet getreurd; extra weekje skiën in het jaar (:

Kortom, een zeer inspannend leerzaam weekje dat ik voor geen goud had willen missen!
geplaatst op 30-07-2017
Eva den Ouden
2e helft Anwärter

Een leuke en leerzame week!

Het was een superleuke week met veel skiën en theorielessen. De theorielessen kon je de volgende dag meteen toepassen in de praktijk, zowel bij het skiën als bij het lesgeven. Het was een hechte groep en er waren leuke leraren bij! geplaatst op 26-07-2017
Sanne Hulder
2e helft Anwärter

Een week om nooit te vergeten!

Een hele week bezig zijn met je passie, wat wil je nog meer?
Dat samen met een gezellige groep is gewoon een top week. geplaatst op 26-07-2017
Anne Kriege
2e helft Anwärter

Erg genoten van deze fantastische week!

Samen met 18 anderen begonnen aan de tweede helft Anwärter op de Kitzsteinhorn in Juli (!). Na een hele gezellige maar iets te lange busreis kennis gemaakt met de Ausbilders en de volgende dag meteen op naar boven! Met Tomas veel getraint: lange en korte bochten en pflugdrehen en pflugsteuern. De zon scheen, de sneeuw werd daardoor best een beetje zwaar in de middag maar een week lang heel veel geskied, oefeningen gedaan en elkaar feedback gegeven zowel op de piste als tijdens de video anlayses savonds na de theorie. Smiddags theorielessen gehad. Met z'n allen in een zaaltje van het hotel gelachen en geleerd wat er naast het skien allemaal nog meer komt kijken bij het les geven. Duits was voor mij een twijfelpuntje maar na even wennen ook goed te doen. Erg genoten! De sfeer was top, de bergen waren mooi, de zon scheen en dat alles heeft bijgedragen aan een onvergetelijke en leerzame week! Tomas, Michi en iedereen bedankt! geplaatst op 26-07-2017
Joris de Beul
Proeftraining NSI

Meteen aan de slag!

Gisteren het info-moment en de proeftraining voor de Snowsports Academy NSI-opleiding bijgewoond in Snowworld Zoetermeer. De volgorde van de avond werd omgegooid, dus na een hartelijke ontvangst gingen we vrijwel meteen de piste op. Aan de hand van een aantal oefeningen kregen we een eerste indruk van hoe de opleiding verloopt en wat er van de deelnemers verwacht wordt. De skimonitoren van dienst waren zeer toegankelijk, vertelden over hun ervaringen en doorheen de oefeningen konden zij ook een eerste indruk opdoen over onze ski-ervaring. Na 1,5u op de latten werden we opnieuw in het zaaltje verwacht voor het info-moment aan de hand van een duidelijke presentatie. Alle mogelijke aspecten van de opleiding werden behandeld en men kon ook tussendoor vragen stellen die duidelijk beantwoord werden. Naast het feit dat het allemaal goed voorbereid was, vlot verliep en zeer informatief was, viel mij toch ook de gedrevenheid en de hartelijkheid van de medewerkers van Snowsports Academy op. Als ik de ervaring van gisterenavond projecteer naar de opleidingen zelf, dan kan ik me goed voorstellen dat de deelnemers op het einde van de opleiding alleen nog spreken in termen van 'gaaf' en 'top'. Hartelijk dank voor de fijne avond en tot bij de opleiding! geplaatst op 07-07-2017

Arne van de Ven
NSI-opleiding

Super gezellige en leerzame week in Landgraaf

ik heb een leuke maar zware week gehad in Landgraaf. De praktijklessen waren een goede mix van "schule Fahren" en je eigen techniek verbeteren. Ik heb hier echt veel aan gehad en mijn eigen techniek fors kunnen verbeteren. Doordat de groepen uit 2x 10 mensen bestonden kreeg je gericht en opbouwende feedback door onze ausbilder Jeroen. Ook de theorie lessen werden duidelijk neergezet en eventueel extra uitleg gegeven met (praktijk) voorbeelden.
De sfeer in de groep nam gedurende de week steeds verder toe waardoor we een leuke groepsdynamiek hadden tussen de 20 deelnemers. Uiteindelijk is onze gehele groep geslaagd.
Complimenten voor de 2 ausbilders deze week Jeroen en Leroy.
Geheel eromheen is goed geregeld door Snowsports Academy. geplaatst op 30-04-2022
Femke Schroijen
2e helft Anwärter

Leerzame en gezellige cursus

Het was een leerzame maar ook een gezellige week in Oostenrijk. Het waren drukke dagen maar ik heb ontzettend veel geleerd. Ze doen er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. geplaatst op 05-04-2022
Suzanne Visser
2e helft Anwärter

Super gave, wel moeilijke, maar geen zware week.

Super geregeld! Eten in het hotel was minder. Gelukkig wel een kebab zaak om de hoek. Kamer prima 👍 super leuke werk gehad. geplaatst op 25-01-2022
Thomas Gähler
2e helft Anwärter

Leuke, leerzame en gezellige opleidings week!

De 2e helft anwarter was enorm leuk, van het hotel tot de ausbilders was alles goed geregeld. De groep was groot maar dit maakte het juist gezellig. Bij ausbilder Joey kan je met al je vragen terecht en hij helpt je goed tijdens de opleiding en daarna! Ik zou de week zeker aanraden en ga zelf meteen door met mn landes! geplaatst op 30-12-2021
Duurt Jan van Dijk
2e helft Anwärter

Great experience

Top geplaatst op 27-12-2021
Sander van Schalm
2e helft Anwärter

Leerzaam en leuke opleiding

Kei goede opleiding. Tijdens de opleidingsweek leer je veel nieuwe mensen kennen en helpt iedereen je leerdoel te bereiken. geplaatst op 19-12-2021
Kevin Meeus
2e helft Anwärter

SuperMax!

Max is de beste leraar van de opleiding, heeft ons een topweek bezorgd! geplaatst op 19-12-2021
Lucas Dorrestein
NSI-opleiding

Een intensieve maar zeker de moeite waard als je van de wintersport houd en dat met andere wilt delen

Ik heb een Hele aangename week gehad waar van de leraren Duits praten en je daar door al snel de taal op pikt voor de rest zeer duidelijke theorie lessen waar genoeg mogelijkheid is om vragen te stellen geplaatst op 11-12-2021
Lindsey Vlak
NSI-opleiding

Het is een moeilijke, zware, maar vooral een leuke opleiding

Het is een moeilijke, zware, maar vooral een leuke opleiding. Waar je veel plezier en ervaringen door kunt hebben. geplaatst op 06-12-2021
Fleur de la Haye
NSI-opleiding

Geweldige ervaring

Ik vond het een zware maar geweldige week je leert veel en bent altijd lekker bezig met het verbeteren van je vaardigheden. geplaatst op 15-11-2021
Silvio Hidalgo Gonzalez
NSI-opleiding

Intensieve maar zeer leerrijke week

De NSI-opleiding staat gelijk aan een intensief weekje bezig zijn met datgene waar we allemaal zo van houden. Wintersport. Zo veel geleerd op korte tijd, echt gek!
Met een voldaan gevoel de week kunnen afsluiten en het diploma behaald. Op naar deel 2 nu ;-)

Tot snel! geplaatst op 03-11-2021
Tom van Dam
NSI-opleiding

Fantastische week, maar wel zwaar!

Hele leuke week, waarin je nieuwe vrienden maakt.
Leuke opleiders die je echt willen helpen met beter worden in het skiën! geplaatst op 27-10-2021
Tom Texier
Techniektraining op hoog niveau

Leerzaam op meerdere vlakken

Leerzame dag, zowel theorie als techniek gedaan. Docent past zich aan naar de wensen van de groep. Waren met vier personen dus veel oefeningen kunnen doen. Video analyse was hierbij een goede toevoeging. geplaatst op 26-10-2021
Tom van Dam
Voorbereidingsdag

Leuke dag waar je veel van leert

Duidelijke dag, waarvan je veel leert. Je weet na deze dag wat je te wachten staat en bent daarop voorbereid. geplaatst op 04-10-2021
Andre Dijkhuizen
Bijscholingsdag

leerzame dag met goede trainingtips

Begin van de ochtend theoretische uitleg over slaom traject uitzetten en skien. Was leuk en leerzaam. Tweede helft ochtend wat geprobeerd wat hiervan op de baan in praktijk te brengen. Was helaas wat behelpen. Veel mensen, hobbelige piste, geen stokken etc. maar wel oefeningen en tips gekregen om zelf verder te trainen. Gelijk voor de middag waar we korte bochten hebben geoefend. Daarna een lekkere en gezellige BBQ buiten gehad. geplaatst op 16-09-2021
Ingeborg Gries
Bijscholingsdag

Top dag, geweldig genoten!!

Het was als een mini vakantie. Een dag fijn skiën met enthousiaste medeskileraren. Top trainers en mooi programma. Veel geleerd over slalom skiën, daarnaast hard gewerkt aan het verbeteren van de eigen techniek. Voor herhaling vatbaar! geplaatst op 13-09-2021
Gijs Stevens
NSI-opleiding

Fantastische leerzame week

Super week. Met veel leer momenten. Super begeleiding. geplaatst op 05-09-2021
Hidde de Jong
NSI-opleiding

ontzettend leerzaam en leuk!

ik vond het een ontzettend leerzame en leuke week onder begeleiding van, naar mijn mening, hele leuke, aardige en goede skileraren. daarnaast vond ik alles ontzettend goed geregeld, dit geldt voor alles rondom deze week, ook voor aanvang van deze week. ideaal om jezelf op skigebied te ontwikkelen! aanrader voor elke skifanaat! geplaatst op 24-08-2021
Bense Moritz
NSI-opleiding

Een uitputtende week vol nieuwe leerzame indrukken

Goede ausbilders, gezellige groep, sterke voorbereiding en daadwerkelijke vakkennis geplaatst op 23-08-2021
Francoise van Dijk
NSI-opleiding

Perfecte opleiding

Max is een heel gedreven serieuze bekwame trainer. Mooi om te zien hoe hij feedback gaf. Opbouwend zonder oordeel. geplaatst op 07-07-2021
Helen van Hattem
2e helft Anwärter

Geweldige week!

Afgelopen juni met snowsports academy naar oosterijk geweest voor de 2e helft van de anwärter, wat een week was dat! De instructors waren heel aardig en ik heb die week onwijs veel geleerd zowel theoretisch als in de praktijk. De week was werkelijk een groot feest vol met gezelligheid, dikke aanrader! geplaatst op 24-06-2021
Bas Crouzen
2e helft Anwärter

Het was een topweek!

De tweede helft Anwärter heb ik (vanwege de corona beperkingen) in SnowWorld Landgraaf kunnen volgen. Uiteraard heeft dit iets minder charme dan het echte Oostenrijk, maar ik vind het geweldig dat Snowsports Academy het voor elkaar heeft gekregen om de opleidingsweek door te kunnen laten gaan. Het is een intensieve week waarin praktijk en theorie elkaar afwisselen, maar wat is het leerzaam! Het sluit ook erg goed aan op de NSI-opleiding. Je wordt verder klaargestoomd tot skileraar en daarnaast krijgt je eigen vaardigheid en begrip van de skisport een enorme boost! Ik kan het iedere enthousiaste skiër aanraden! geplaatst op 16-12-2020
Demi Enthoven
NSI-opleiding

Een gezellige, leerzame en positieve week!

Ik vond de NSI week echt een hele leuk en leerzame week. Mijn snowboard niveau is enorm om hoog gegaan en de manier waarop het wordt gegeven is ook echt leuk en enthousiast heb niks te klagen. geplaatst op 24-11-2020
Robin Loman
NSI-opleiding

Goed geregelde week alles was duidelijk

Ruim voldoende geplaatst op 17-11-2020
Aart Jansen
2e helft Anwärter

Mooie leercurve tijdens 2e helft Anwärter!

Intensieve en leuke week achter de rug met Snowsportsacademy. Door de vele feedbackmomenten en videoanalyses wordt duidelijk hoe je op de latten staat en hoe je je stijl kunt verbeteren. geplaatst op 12-11-2020
Christie Vermaesen
NSI-opleiding

Geweldige opleiding

Wat een week! Vijf dagen opnieuw in de schoolbanken en de sneeuw in alsof je nog nooit hebt geskied! Ik heb zoveel geleerd! Organisatie: Top! Begeleiding; Top (Pessie, you’re an amazing teacher, you’re patience is beyond every experience I’ve ever seen)
Resultaat: Geweldig!
Ook al heb ik nog niet alle ski niveaus gehaald, het was zo leuk dat ik zeker doorga!
Alan, ook zeker bedankt voor de introductie en afsluitende woorden. En Tom, fijne lessen, duidelijke en rustige uitleg!
De groep was gezellig, serieus en enthousiast!
geplaatst op 02-11-2020
Jos Wiggers
Landesvoorbereiding

6 dagen gas geven met veel zelfverbetering

Twijfel je om Landes 1/2 te doen? Doe de Landesvoorbereiding! Offpiste, GS training, lange/korte bochten, Pieps uitleg, hoog ski niveau met serieuze skiërs, tijd voor een biertje na het skiën, en nog veel meer. Ga je met eigen vervoer of kan je daar meerijden, dan kan je mogelijk langer door trainen.
Veel dank aan Martin! "Hup Jongens und Meisjes."

geplaatst op 27-10-2020
Max Peeters
2e helft Anwärter

Top opleiding, top ausbilder

Super veel geleerd in 10 daagse anwärter. Veel beter geworden en tevreden met het resultaat! geplaatst op 26-10-2020
Erik Hendriks
Extra trainingen

Wat een super 3 uur training eigen kunnen.

In deze drie uur durende training veel bruikbare oefeningen aangereikt gekregen waardoor het technisch skiën op een hoger niveau komt te liggen, Ook zeer bruikbaar als oefeningen voor het verzorgen van instructie. Super enthousiaste begeleiding. De juiste feedback op het juiste moment. geplaatst op 29-09-2020
Stan van de Vondervoort
NSI-opleiding

Topervaring waar je in korte tijd veel leert over het skien en lesgeven daarvan

De week waar je de NSI-opleiding volgt is zeker uitdagend te noemen. Je bent 5 aaneengesloten dagen van 9 uur s'ochtends tot 9 uur s'avonds bezig. Wat je ervoor terug krijgt is in een paar woorden waardevol en super veel inhoud te benoemen. Je leert je eigen basis skitechnieken veel meer te verbeteren. De theorie die je krijgt tijdens deze opleiding kun je ook weer gebruiken in de praktijk, deze combinatie hiervan is waar je juist zoveel van leert. Ik kijk er dan ook erg naar uit om mijn tweede deel Anwarter te behalen in Oostenrijk! geplaatst op 21-09-2020
Sam Wijfjes
NSI-opleiding

Hele leuke week en ontzettend veel geleerd.

Ik heb de NSI opleiding gevolgd van 10 - 14 augustus. Een hele leuke week gehad waarbij alles heel duidelijk werd uitgelegd. Les gekregen van Joey die af en toe iets te vaak hetzelfde liedje zong, maar verder veel geleerd. geplaatst op 17-08-2020
Karen van Graafeiland
Snowsports Academy Kick-off

Topdag!

Wat een topdag was het vorige week zaterdag! Met een kleine groep van 11 skileraren hebben we vijf (!) uur les gehad van Marcus, die ons steeds verder buiten onze grenzen bracht. Heel veel geoefend, heel veel geleerd en het was ook heel gezellig. We kregen eigen tips mee om zelf mee te oefenen, en daar kan ik nog weken mee vooruit. Ik vond het een topdag en doe volgend jaar zeker weer mee. Of eerder, als jullie dit vaker organiseren :-)) Hartelijk dank SnowSportsAcademy en tot ziens weer!

Karen van Graafeiland geplaatst op 21-09-2018
Sascha Theunissen
2e helft Anwärter

Top week

Terug uit Oostenrijk na een top week waarbij we veel geleerd hebben.
Lange dagen gemaakt met een gezellige groep heerlijk door geskied waarbij wij ons eigen kunnen en les geven verbeterd hebben.
S'avonds theorie lessen om daarna nog even met elkaar de dag door te nemen of gezellig met elkaar te praten bij de bar.
geplaatst op 15-04-2018
Iris Verboven
2e helft Anwärter

Genoten van elk moment!

Super intensief en vol gas vanaf minuut 1 maar wat een top tijd! Heeeel veel geleerd over van alles wat met skiën te maken heeft maar ook erg genoten en veel lol gehad. Alles was goed geregeld, top begeleiding en een gezellige groep! geplaatst op 19-02-2018
Iris ter Horst
2e helft Anwärter

Echt helemaal mega ganz geil super toll

Bedankt voor de super goede organisatie en geweldige weken die ik heb mogen beleven! Ik ben na mijn NSI meteen door gegaan naar Oostenrijk, wat ik superfijn vond. Ik heb enorm veel geleerd in deze 2 weken met lange, maar mooie dagen. Ik zou Snowsports Acadamy zeker aanraden en hoop nog meer opleidingen bij jullie te volgen.
Danke schön! geplaatst op 09-11-2017
Dennis Voss
NSI-opleiding

Erg gezellig en leerzaam

Het was een zware week maar wel heel leuk en gezellig geplaatst op 31-10-2017
Rodee Tengeler
2e helft Anwärter

Wauw. Intensief, leerzaam, gaaf

Een intensief, zwaar programma, maar dat was helemaal niet erg, omdat ik merkte hoe veel ik aan het leren en mezelf aan het verbeteren was. Hele fijne groep, kundige en vooral prettige Ausbilders en een algemeen goede organisatie. Tof! geplaatst op 25-10-2017
Daphne Guelen
Snowsports Academy Kick-off

Fantastisch om weer samen te komen met allemaal sneeuwfanaten

Ik vond het een erg gezellige dag! Mijn groepje was erg chill. 's ochtends heeft Maarten nog met ons de basishouding/bewegingen doorgenomen en voor mij was het pedelieren vrij nieuw. Leuk om dan ook gelijk verschil te merken. 's middags met Nico de landesvoorbereiding gedaan en het begint nu ook weer echt te gaan kriebelen om in de toekomst mijn Landes te gaan halen geplaatst op 03-10-2017
Rodee Tengeler
NSI-opleiding

Gaaf, heftig, intensief, leerzaam

Een hele toffe week achter de rug met de docenten van Snowsports Academy en de andere ski- (en snowboard-) fanaten die deelnamen aan de NSI opleiding. Het was ongelooflijk intensief, lange dagen en vooral lang concentreren, maar ik heb nog nooit in zo'n korte tijd zo veel geleerd. Een enorme motivatie en bevestiging dat het plan om naar Oostenrijk te gaan echt het juiste is. geplaatst op 23-08-2017
Willem van Rij
2e helft Anwärter

Een geweldige, leerzame, heftige en leuke ervaring

Ook als je ouder bent kun je nog Anwärter halen.

Je bent wat ouder en je wilt toch nog Anwärter halen, wat doe je dan. Nou dat is in eerste instantie eenvoudig NSI halen en dan je inschrijven voor Anwärter.

Maar achteraf blijkt het nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Allereerst een reis van meer dan 1000 Km naar Oostenrijk, tegenwoordig is heel Duitsland een grote bouwput wat doorgaande wegen betreft en dat houdt op. Gemiddeld 13 uur rijden overdag als je met eigen vervoer gaat en met de bus nog wel wat langer. Inchecken in het hotel en dan de volgende dag gelijk aan de bak.

Dat aan de bak kun je dan letterlijk nemen, want het is aanpoten. ’S morgens om 6:45 aan het ontbijt, om 7:30m met de bus van Bruck naar de piste bij Kaprun, een kwartiertje rijden en dan meer dan een half uur met de lift naar boven en dan de sneeuw op, althans wat er dan nog ligt of zo je wilt wat is overgebleven van de laatste winter. Dat was dit maal niet veel meer, buiten de 20 meter ijslaag eronder natuurlijk. In de laatste 15 jaar is volgens de piste werkers de gletsjer met 10 meter hoogte afgenomen en 100 meter korter geworden.

In dit jaargetijde, juli, kan het daarboven op 2700 meter vriezen of dooien, nou tijdens onze Anwärter opleiding, behalve de eerste ochtend dan, dooide en regende het en later werd het zelfs een ochtend 16 graden, boven nul dan wel te verstaan. Het hoeft geen betoog dat de sneeuw dan moeilijk te skiën is. Nee het was gewoon hartstikke zwaar. En het werd met de dag zwaarder. Waar de Spanjaarden, ook in opleiding, ophielden en er een korte ochtend van maakte gingen wij gewoon stug door. We hadden immers maar 5 dagen te gaan. Maar het zwaarste was het naar boven lopen aan het eind van de dag, een helling van zeker 30 tot 40%. Dat met je ski’s en rugzak maakte dat je al snel gebrek aan adem had, kennelijk was ik nog geen gems.

Er viel veel te leren, heel veel. Als je al dacht te kunnen skiën, dan weet je zeker na twee dagen, maar eigenlijk al de eerste dag, dat er noch wel wat aan je kennis en kunde hapert. Maar daar ben je dan ook voor in Kaprum. Om het niveau te bereiken dat het mogelijk maakt anderen te leren hoe het moet, goed skiën dus.

Wij, onze groep, over de andere groep kan ik niet oordelen, hadden een perfecte leraar, Thomas. Eentje die niet losliet en tot in detail zag wat er mankeerde aan je stijl en kunde. Hij liet niet af en probeerde je op alle mogelijke manieren bij te brengen hoe het te veranderen. Zonder overdrijven, hij was geweldig. Daar waren we het met zijn allen volgens mij wel over eens.

Om een uur of twee ging het dan weer hotel waards, een uurtje om te verfrissen en om te kleden. Dan begon de theorie weer over het een of ander in een niet aflatende stoom van informatie over het skiën, techniek, lesgeven en bijvoorbeeld sneeuw en lawine kunde. Een uurtje om te eten en dan weer verder, soms tot 22:00 uur.

Het lijkt best wel kommer en kwel als je het zo opschrijft, maar niets is minder waar. Het was ook plezierig, gaaf en indrukwekkend. En laten we wel wezen, als je eenmaal boven de 70 jaar je nog zulke escapades kunt veroorloven dan geeft dat ook een kick, bovendien ik wilde het zelf.

Ondanks het feit dat ik het niet in éénmaal heb gehaald was het een geweldige ervaring. De jongelui, want de meeste waren tussen de 16 en even over de 20 jaar. Waren bezorgd om dit oude baasje. En als dan als slot Thomas een hoge hoed opzet en die voor je afneemt en zijn respect toont voor wat je hebt gepresteerd, dan kan het toch eigenlijk niet meer stuk.

Conclusie:
Was het zwaar, ja voor mij behoorlijk zwaar.
Leuk, ja het was zeker leuk.
Onverwacht, dit kun je niet verwachten als je het niet hebt gedaan.
Hadden we plezier, ja zeker ook dat was het geval.
Een goede kennis opbouw, ja we hebben bijzonder veel geleerd.
Een ervaring rijker, dat behoeft geen commentaar.
Een aanrader voor jonge mensen, zeker weten.
Ook wat voor ouderen, hangt sterk af van je conditie.

Wim van Rij geplaatst op 28-07-2017
Esmeralda Counotte
2e helft Anwärter

Een super leuke week!

Het was een hele leuke en bijzondere ervaring om op de eerste plaats in de zomer (in juli) te skiën en op de tweede plaats zo erg intensief bezig te zijn met skiën. geplaatst op 26-07-2017
Gerrit Westerbeek
2e helft Anwärter

Intensief, gezellig en leerzaam.

Na een enerverende lange busreis naar Bruck begon de week met uitleg van onze 2 skileraren.
Een vroege dagelijkse rit naar het dalstation van de Kitzsteinhorn gletsjer met een korte stop bij de supermarkt. Vier liften omhoog naar 3000 meter. Helaas maar 1 lift open maar redelijke goede sneeuw in de vroegte. De sneeuw werd na onze pauze om 11.30 u snel minder. De les duurde tot 14.00 uur. Onze leraar Thomas wijst ons perfect op elk detail en legt zeer duidelijk uit in het Duits. We variëren pflugdrehen, pflugsteuern, kurze radien en lange radien. Soms gefilmd, altijd feedback en altijd met onze Arabieren op de achtergrond. Nooit zoveel burka's gezien.

De leeftijden in de groep variëren van 16 tot 76 jaar. Een mooie mix van mannen en vrouwen. We worden steeds een hechtere groep. Samen eten, een biertje, rond lopen en leren tot aan de climax van de examens op donderdag en vrijdag. Bijna geen tijd om wat anders dan met skiën, lesgeven en theorie bezig te zijn. Toch blijft de sfeer goed.
De examens theorie en Engels zijn goed te doen. Die avond regent het pijpenstelen. Hoe zal de piste er morgen uitzien denk ik. Dit valt de volgende dag erg mee en is zelfs redelijk hard wat lekker is voor de korte en lange bochten. Kwestie van focus en letten op je valkuilen. In mijn geval vooral de oude stijl loslaten. Het lukt voor mijn gevoel redelijk. Ik twijfel desondanks of het voldoende is voor het anwarterniveau. Het lesgeven aan de eigen groep gaat redelijk door het geleerde zoveel mogelijk gestructureerd toe te passen. Al voelt het niet heel natuurlijk. Dat zal vast wel komen. Eindelijk zit het er op.
Die avond is de diploma uitreiking. Spannend want meerdere hebben minder dan 60 punten voor hun bochten of schule fahren. Dat is balen.
Toch een opluchting als blijkt dat mijn scores goed zijn voor een diploma.
Die avond is het tijd om een feestje te bouwen in de plaatselijke kroeg. Lekker om weer naar huis te gaan maar de groep g ik zeker missen. Op de terugweg praten we al over een reünie.
Nu nog kijken waar ik met mijn diploma kan werken. geplaatst op 26-07-2017
Sanne Hulder
NSI-opleiding

Snowsports Academy heeft een geweldige NSI-opleiding.

Het was ontzettend leuk en intensief. De theorie was duidelijk en we konden heerlijk veel skiën in de praktijk. Kortom, een ervaring die je niet wilt missen! geplaatst op 19-07-2017