Blog: Hoe vind je een skischool?

Geschreven door Annemijn

Het is belangrijk als je op zoek bent naar een skischool om jezelf wat vragen te stellen. Je moet kunnen bepalen in welk skigebied je zou willen werken. Denk je aan een klein gebied? Of juist een mega gebied? Internationaal of Nederlands gericht? Ben je erg bezig met de apres ski? Wil je een toegankelijke verbinding hebben naar andere skigebieden? Heb jij meer prikkels nodig, zoals een funpark of off-piste? Denk er aan dat je wel al je opties op moet houden!

Stap 1. Op zoek naar skischolen

 Uiteraard moet je op zoek gaan naar skischolen. Via Google kan je gemakkelijk skischolen vinden in het gebied die het meeste voldoen aan jou eisen. Ook op onze website kun je gemakkelijk skischolen vinden. Door de websites van de skischolen te bekijken kun je veel informatie inwinnen. Ook kan je reviews opzoeken van leraren over skischolen. Maak een lijstje bij welke skischool jij het liefste zou willen werken.

Ginger, Annemijn, Lisanne, Demi, Sarah bij Skischule Cristian Kreidl.

Stap 2. Contacteer de skischool

Zodra je de contactgegevens verzameld hebt van de skischolen, kan je een mail opstellen. Schrijf deze mail in het Duits. Vermeld, indien je connecties hebt, deze dan (via die heb ik gehoord dat). Vertel dat je geïnteresseerd bent om voor hun skischool te gaan werken en dat je je Anwärter hebt of nog gaat halen. Vertel kort iets over je meest relevante werkervaring/studie en dat je beschikt over goede ski/snowboard kwaliteiten. Vraag of de mogelijkheid bestaat om voor de skischool te komen werken.

Stap 3. Vul je CV in en stuur hem op

Vervolgens zal je te horen krijgen of er wel of niet mogelijkheden voor je zijn. Als zij een mogelijkheid hebben voor jou zal het contact verder gaan. De skischool zullen wat vragen stellen, zoals een foto en je CV. Dat CV wordt ook wel een Lebenslauf genoemd. Wat je moet vermelden in je Lebenslauf zijn persoonlijke gegevens (naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en nationaliteit). Daarbij vermeld je ook je werkervaringen die van belang zijn voor de skischool, je opleidingen en je taalvaardigheden. In deze mail heb je ook de ruimte om vragen te stellen over de skischool. Hoe werkt het met het onderkomen, de loon, verzekeringen, vervoer, hoeveel werk er is, de trainingen, etc. Heb jij hier nog vragen over? Klik dan hier om het blog te lezen over hoe het te werk gaat binnen een skischool.

Sophie Winter in Serfaus-Fiss-Ladis.

Stap 4. Houd contact

Na het versturen van je Lebenslauf zal de skischool bekijken of je geschikt bent voor de skischool. De skischool zal dan definitief de toezegging doen of jij wel of niet bij de skischool kan komen werken. Het hangt nu van jezelf en de skischool af hoeveel contact jullie nog hebben. Uiteindelijk kan je altijd nog vragen stellen aan de skischool en zodra je het idee hebt dat dit toch niet helemaal bij jou past als skileraar of verwachtingen, kan je daar over praten met de skischool.

Stap 5. Rustig achterover hangen

Een skischool gevonden die aan jou eisen voldoet en waar je een goed gevoel bij hebt? Hang dan vanaf nu lekker achterover en geniet van de voorpret! Cause the winter season is coming!

15 Mar 2021 15:12
Komende vrijdag 19 maart hebben we een gratis proeftraining bij @skiclubilprimo. Wil jij ook meer informatie over het mooiste beroep? Namelijk dat van ski- of snowboardleraar.🏂⛷ Kom dan gezellig langs!😎
Schrijf je op voorhand in, check link in bio!