Anwärter (+ busreis) + Landes 1

Locatie NSI-opleiding:  SnowWorld Zoetermeer, Landgraaf, Montana Snowcenter of SnowPlanet Spaarnwoude
Locatie Oostenrijk: Kaprun (Kitzsteinhorn) en Bruck
Inschrijven  

1e helft Anwärter (NSI-opleiding)

Het eerste diploma wat je als skileraar of snowboardleraar kunt behalen bij Snowsports Academy is die tot National Snowsports Instructor (NSI). Deze NSI-opleiding is tevens de eerste helft van het Oostenrijkse Anwärterdiploma. Nadat je deze opleiding gevolgd hebt, kun je in zes dagen het Anwärterdiploma afronden in Oostenrijk. De NSI-opleiding bestaat uit de onderstaande dagen:

 • NSI: Theorie en Praktijk - vijf dagen
 • NSI: Coaching & Teaching - twee dagdelen (extra voorbereiding)
De opleiding is een ontzettend leerzame, intensieve en vooral leuke ervaring. De eigenvaardigheid wordt enorm verbeterd en daarnaast krijg je methodische en didactische vaardigheden mee, om les te geven in de sneeuw. Kortom, een gave opleidingsweek!
 
De NSI-opleiding vindt plaats in SnowWorld Zoetermeer, SnowWorld Landgraaf, SnowPlanet Spaarnwoude of Montana Snowcenter. De dag begint om 09:00 uur en eindigt ook rond 21:00 uur. Elke dag is opgebouwd uit verschillende theorie- en praktijkblokken. De NSI-opleiding is geheel in het Duits. Er zijn vaak een aantal Nederlandse opleiders aanwezig. Deze opleiders zullen ook Duits spreken. Natuurlijk kan je ze, als je iets niet snapt, vragen of ze het nog een keer in het Nederlands willen uitleggen. Het theorie-examen zal wel in het Nederlands zijn.
 
Je kunt meedoen aan de 1e helft Anwärteropleiding (NSI) als je:
 • 15 jaar of ouder bent (bij de 2e helft van de Anwärter moet je op de examendag 16 jaar of ouder zijn).
 • skiën en/of boarden helemaal te gek vindt!
 • in de sneeuw overal veilig naar beneden komt. Dit betekent dat je vloeiend en zonder te vallen van een rode piste af komt.
  - skiën: grof parallel van een rode piste naar beneden kunnen komen.
  - snowboarden is het makkelijk als je al wat Freestyle (pistetricks) beheerst.
 • de omgang met mensen leuk vindt!
 • ergens anders een ski- of snowboardleraren diploma hebt behaald. Voor instroommogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie

2e helft Anwärter

Als je in het bezit bent van het NSI-diploma (1e helft Anwärter), dan kun je verder gaan met de 2e helft Anwärteropleiding. Deze opleiding vindt geheel in Oostenrijk plaats en duurt zes dagen. Van 's ochtends vroeg tot een uur of twee in de middag wordt er geskied of geboard. Aan het einde van de dag en 's avonds na het eten zijn de theorielessen. Op de laatste dag vinden de examens plaats.

De 2e helft Anwärter vindt plaats op de Kitzsteinhorn (Kaprun) of, wanneer de sneeuw het toelaat, op Zell am See. We verblijven met het hotel in het pitoreske plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. Tijdens deze super gave, zware en vooral leerzame opleidingsweek gaan we aan de slag met de eigenvaardigheid, komen de schoolse afdalingen weer aan bod en ligt de lat weer iets hoger dan bij de NSI-opleiding. Het lesgeefexamen, wat in de skihal nog in het Nederlands mocht, zal nu in het Duits plaatsvinden.

Na de opleidingsweek heb je diploma in handen met officiële Oostenrijkse erkenning en kun je lesgeven in heel Oostenrijk of andere Alpenlanden. Met dit diploma ben je officieel gecertificeerd om beginners en licht gevorderden les te geven op de piste. Naast het diploma ben je een gave ervaring rijker en heb je weer veel extra meters in de benen.

Meer informatie

Landes 1 ski

Echt skiën en boarden leer je tijdens de Landesopleiding. Hier begint het echte werk en ga je veel aan de slag met jouw eigenvaardigheid. Kijk hieronder voor alle informatie en de mogelijkheden.

 • Let op, voor deelname aan de Landesopleiding heb je altijd een Praxisbestätigung nodig, waarmee je kunt aantonen dat je voorafgaand aan de opleiding minimaal tien dagen hebt lesgegeven. 
  Neem deze bestätigung mee naar opleiding. Deze moet bij aanvang van de opleiding inleveren.

Landes 1 is echt een hele vette opleiding. Tijdens deze opleiding ga je heel veel skiën en veel aan jouw eigenvaardigheid werken. 
Het examen bestaat uit vier zogenaamde 'Gelände' afdalingen. Afhankelijk van de omstandigheden zijn dat bijvoorbeeld: Buckels, Carven, Off-Piste en Ritmewissel. Je zult versteld staan wat je allemaal kunt op ski's en hoeveel je kunt leren in tien dagen opleiding. Er wordt veel aandacht besteed aan videoanalyses en een aantal ochtenden wordt er reuzenslalom getraind. Hier doe je ook examen in. Niet op tijd, maar wel op techniek.

Uiteraard gaan we tijdens de Landes 1 weer wat dieper in op de theorie van het skiën en het lesgeven. 

Meer informatie

26 juni 2020 08:54
PRIMEUR!⛷🏂 ➡️ Ski- en Snowboardopleiding aan zee!

Snowsports Academy gaat deze zomer in samenwerking met Skiclub Il Primo een NSI-opleiding starten op de borstelbaan in het Noord-Hollandse Bergen. Ben jij erbij?🙌🏼 Check in bio!📱
.
.
#snowsports #snowsportsacademy #skileraar #snowboardleraar #nsi #skiclub #ilprimo #bergen #wijhebbendeopleiding #ikbenerbij