Team Member : Bart Eykmans

Naam: Bart Eykmans
Woonachtig in: Kaprun

Opleider voor:
2e helft Anwärter
Anwärter Duaal
Landesvoorbereiding
1e helft Anwärter = NSI
Landes
Landesvoorbereiding

Info:

Ik snowboard sinds 1992 nadat ik enkele jaren eerder het skiën ontdekte. In 2010 heb ik me omgevormd naar het Oostenrijkse systeem bij Snowsports Academy (SB Anwarter, Landes en Alpinkurs in 2010), Staatlich Geprüfte Snowboardleraar in 2016 en Snowboardführer (Freeride gids) sinds 2017.

Met het diploma Hogeschool Sociaal-cultureel werk en Opvoeder was ik in de zorgsector zowel als in de vlaamse jeugdsector aan het werk en heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen rondom de sociale aspecten van de mens en communicatie in het algemeen.
Ik werkte bij skischolen in Kaprun (AT), Sankt Anton am Arlberg (AT), Saas-Grund (CH), Perisher (AU), Snowvalley Peer (BE), Belgische reisorganisaties en ben ook snowboard trainer bij de Ski Instructor Academy (SIA) + Snowsports Academy opleider sinds 2018. White Sessions is het nieuwe project als zelfstandige snowboardgids en leraar (whitesessions.com)
Ik doe back to back winters met ongeveer 300 dagen sneeuw per jaar.

Snowboarden daagt me uit in al zijn facetten: freeriden, splitboarden, bochten maken op de piste, freestylen in het funpark! ‘k was vroeger vooral actief op muziekfestivals (Werchter en Pukkelpop), maar heb ondertussen een heel brede ervaring en achtergrond in mijn nieuwe leven als “duaal” (ski- en snowboard)leraar.

 

Actief bij Snowsports Academy sinds:  2010
Hobby's/Vrije tijd:  Hiken, MTBiken, Trompet spelen,
Lievelingseten: Alle belgische lekkernijen! (Frieten, chocolade, bier, …)
Ski's:  Liefst op Snowboard, maar hoop toch snel mijn landes af te werken ;-) Ik rij momenteel op Salomon boards: Assassin Pro, Huck Knife Pro, Ultimate Ride
Schoenen:  Salomon Malamute en LO-FI
Kleding:  686, Salomon, XION Protective Gear
Favoriete omgeving: Overal in de bergen met een speciale liefde voor de Hohe Tauern!


Opleidingen:
Staatl. gepr. Snowboardlehrer und -führer (2016/2017)
Ski LS1

Sociaal Cultureel Werk, KHLeuven