Snowsports Academy ondersteunt de NVSV!

Elk jaar reizen er veel mensen af naar de Alpen om te genieten van de bergen, de sneeuw en schitterende NVSVafdalingen.
De wintersporten zijn geweldige sporten die op allerlei niveaus kunnen worden beoefend.
De meeste Nederlanders gaan tijdens hun vakantie skiën, snowboarden of langlaufen om
zo op hun eigen niveau te genieten van deze sporten.

Ook zijn er steeds meer blinden en slechtzienden die op wintersportvakantie gaan.
De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) maakt wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking. Zij organiseren jaarlijks wintersportvakanties naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen en Zwitserland waarbij mensen met een visuele beperking onder begeleiding skiën, snowboarden of langlaufen.

Snowsports Academy leidt jaarlijks gratis meerdere ski- of snowboardleraren op, die als leraar/begeleider meegaan met deze wintersporttrips. Iedere deelnemer krijgt één op één begeleiding. Zij skiën of boarden voor de deelnemer uit of volgen de deelnemer op de voet, afhankelijk van het gezichtsvermogen en de voorkeur van de deelnemer.
Via mondelinge instructies coachen de begeleiders de deelnemers op een veilige manier door het winterlandschap. Men leert volledig vertrouwen op de begeleider, ze verleggen hun grenzen en ervaren vrijheid. Want het skiën, snowboarden en langlaufen doet men uiteindelijk toch zelf.

"Iedere visueel beperkte deelnemer moet in staat worden gesteld een wintersport op een veilige manier te beoefenen." Dat is de visie van de NVSV. De begeleiders zijn enthousiaste skiërs, snowboarders en/of langlaufers met een passie voor de wintersport en zijn zeer betrokken met de deelnemers.
Snowsports Academy is dan ook trots op deze ondersteuning en vindt het mooi om te zien dat er ook voor visueel gehandicapten een mogelijkheid wordt geboden om de mooiste sport te beoefenen in de sneeuw.

Ben je benieuwd naar de vlog over de NVSV? Check 'm hier

 

Boarden met begeleiding 

04 Dec 2020 16:25
Actie voor JOU als ski- of snowboardleraar!🏂⛷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je krijgt komende week van 7 t/m 13 december 15% KORTING bij alle bovenstaande rolbanen. Boek nu een (proef)les en kom zo aan je piste-kilometers!😎
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
HOE HET WERKT👇🏼
De gehele week kun je met 15% korting een les boeken bij de rolbaan bij jou in de buurt. De les dien je in deze week te reserveren, maar hoeft niet per se in deze week plaats te vinden. Check dus snel je agenda🗓, zodat jij jouw ski/snowboard outfit weer van zolder kan halen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
DOE MEE EN WIN!💥
Maak daarnaast kans op een Snowsports Academy hoodie of 1 van de 10 Snowsports Academy buffs! Deel de post in je story en tag de rolbaan (en ons 😏) waar jij wilt gaan trainen met de hashtag #weekvanderolbaan. En wie weet ga jij ook nog met één van de prijzen aan de haal!🙌🏼
.
.
#snowsportsacademy #snowsports #rolbaan #weekvanderolbaan #pistekilometers #trainen #skileraar #snowbordleraar #wintersport #nederland