Opleidingen & coronavirus

Update 29-7-2021
Alle opleidingen die in onze agenda gepland staan gaan door! Gelukkig hebben we al weer verschillende opleidingen in binnen- en buitenland kunnen organiseren.
Voor het volgen van onze opleidingen gelden wel wat aandachtspunten. Deze beschrijven we in ons protocol, wat we naar elke deelnemer voorafgaand aan de opleiding toesturen. Verder blijven we natuurlijk alle ontwikkelingen op de voet volgen. Mocht de situatie veranderen, zullen we dat vanzelfsprekend communiceren.
 
Situatie Nederland
Momenteel zijn alle opleidingslocaties gewoon open. En daar zijn we ontzettend blij mee! Ook geldt er geen mondneus-maskerplicht op deze locaties. We houden ons daarnaast wel aan de Corona basisregels.

Situatie Oostenrijk
In de maand juni en juli hebben we weer onze Anwärteropleiding in Oostenrijk kunnen organiseren. En met succes! De eerstvolgende opleidingsweken in Oostenrijk staat gepland in de Herfstvakantie en in december. Kijk in onze agenda voor alle komende opleidingsweken.

Hoe leiden we op met alle regels in Oostenrijk?
Wij doen er in onze opleiding alles aan om zo veilig mogelijk op te leiden en een situatie te creëren waarin iedereen zich prettig zou moeten voelen. In het belang van de gezondheid van alle deelnemers, het personeel en andere betrokkenen hebben we het protocol Verantwoord opleiden in de sneeuwsport’ opgesteld. Dit protocol sturen we voorafgaand aan elke opleiding naar alle deelnemers.

Geld er een vaccinatieplicht als je meegaat naar Oostenrijk?
Om komend seizoen in de skischool te werken, geldt er bij veel skischolen nu al een vaccinatieplicht. Zeker ook als je in een 'skileraren-huis' wilt gaan vestigen. Daarnaast ziet het er naar uit dat er een vaccinatieplicht gaat gelden voor Oostenrijkse organisaties die opleidingen verzorgen in groepsverband. Ook wij vallen hieronder en adviseren dus om voorafgaand aan de opleiding jezelf te laten vaccineren. 
 
Rijdt er een bus vanuit Snowsports Academy naar Oostenrijk?
Wij bieden bij de Anwärter- en Landesvoorbereidingsweken een busreis aan. Om het risico voor jezelf te verlagen, adviseren wij iedereen om daar waar mogelijk met eigen vervoer naar Oostenrijk af te reizen. Mocht dit voor jezelf niet lukken, dan kun je mee met onze busreis. In de bus geldt een mondneus-maskerplicht gedurende de reis!

Annuleringsverzekering van Snowsports Academy

Opleidingen en trainingen zijn verzekerd

Hoe eerder je een opleiding boekt, hoe groter het risico is dat de opleiding door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan. Een goede annuleringsverzekering is daarom geen overbodige luxe.

Met onze annuleringsverzekering kun je annuleren tot één dag voor de start van een opleiding.
We adviseren om bij elke opleiding een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering loopt tot 24 uur voor aanvang van de betreffende opleiding.

Coronagarantie

Ook in een coronasituatie ben je hiermee verzekerd. Als je in aanloop van een opleiding positief wordt getest, ben je goed verzekerd. Je kunt met deze verzekering je opleiding verzetten of restitutie aanvragen.

Met de annuleringsverzekering van Snowsports Academy ben je o.a. verzekerd als:

  • Je ziek wordt vlak voor aanvang;
  • Je positief getest wordt op corona voor aanvang;
  • Je een blessure krijgt;
  • Een blessure hebt en je niet zeker weet of je op tijd gerevalideerd bent;
  • Er een sterfgeval in je familie is;
  • Je een herexamen moet doen voor je school;

Wat als de opleiding (kort) voor vertrek, vanwege maatregelen, toch helaas geen doorgang kan vinden?

Wij zullen de deelnemers z.s.m. informeren en de opleiding doorschuiven naar het eerstvolgende moment wanneer deze plaats kan vinden.


Hoe gaan we om met een besmetting binnen de opleiding?

Wanneer een deelnemer klachten heeft ontwikkeld én positief is getest op COVID-19, dan zullen we de opleiding stilleggen en in overleg met de instanties de vervolgstappen bepalen. Afhankelijk van de bescherming van iedere deelnemer zullen de vervolgstappen bepaald worden.


Heb je nog vragen? We zijn per e-mail, telefoon of WhatsApp te bereiken. 

Team Snowsports Academy
15 Mar 2021 15:12
Komende vrijdag 19 maart hebben we een gratis proeftraining bij @skiclubilprimo. Wil jij ook meer informatie over het mooiste beroep? Namelijk dat van ski- of snowboardleraar.🏂⛷ Kom dan gezellig langs!😎
Schrijf je op voorhand in, check link in bio!