Opleidingen & coronavirus

Update 29-11-2021
Situatie Nederland
Momenteel zijn alle opleidingslocaties in Nederland open. Wel gelden er openingstijden van 09:00 - 17:00 uur. Daarom hebben we een aangepast programma tot 17:00 uur en doen we 's avonds online theorielessen.
Verder is het dragen van een mondneus-masker verplicht op deze locaties en houden we 1,5 meter afstand tot elkaar. De geldende Corona basisregels lees je ook hier. Ten slotte heb je een geldige QR-code nodig om SnowWorld binnen te komen.

Lockdown in Oostenrijk

Er komt een landelijke lockdown van maximaal 20 dagen vanaf maandag 22 november. Daar waar donderdag 18 november de Oostenrijkse deelstaten Salzburg en Oberösterreich een lockdown afkondigde zonder einddatum, volgt nu heel Oostenrijk. Na 10 dagen lockdown komt er een evaluatie of de landelijke lockdown tot en met 12 december zal blijven gelden. In Salzburg en Oberösterreich gaat er een lockdown gelden van minimaal drie tot maximaal vier weken.


Komende opleidingsweken

Als je opleiding begin december zal starten, dan heb je van ons bericht ontvangen wat de status is van jouw opleiding. 

 • 2e helft Anwärter: 11 t/m 18 december 2021  /  18 t/m 25 december 2021
  Staan gepland in Oostenrijk

 • Landes 1: omgezet naar 13 t/m 24 december 2021

Een komende vaccinatieplicht in Oostenrijkse vanaf februari 2022

Om komend seizoen in de skischool te werken, gold er al bij veel skischolen een vaccinatieplicht. Zeker ook als je in een skileraren-huis wilt gaan vestigen. In heel Oostenrijk geldt (nu al definitief bij de deelstaten Tirol en Salzburg in ski- en snowboardbereik) dat je alleen kan deelnemen aan een Oostenrijkse opleiding als je geheel gevaccineerd bent of hersteld ben van Corona. Vanaf februari 2022 gaat er een algehele vaccinatieplicht in Oostenrijk gelden.


1. Bewijs van geldige coronavaccinatie

Alleen een afgeronde serie vaccinaties geldt als een geldige coronavaccinatie:

 • indien er twee deelvaccinaties nodig zijn (BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca) is het vaccinatiebewijs geldig vanaf de 2e vaccinatiedatum;
 • bij Janssen-vaccin is het vaccinatiebewijs geldig vanaf de 22e dag na de vaccinatiedatum. Als je eenmalig gevaccineerd bent met het Janssen-vaccin heb je slechts tot 3 januari 2022 een geldig vaccinatiebewijs in Oostenrijk. Zorg er dus voor dat je een 2e prik haalt, voordat je afreist naar Oostenrijk als dit voor jou geldt.
 • Voor degenen die hersteld zijn met een gedeeltelijke vaccinatie, is het vaccinatiebewijs geldig vanaf de vaccinatiedatum. 

Voor mensen die twee prikken hebben gehad, is daar vanaf 6 december 2021 het vaccinatiebewijs slechts 270 dagen geldig na de tweede prik. Deelnemers dienen via de Corona Check App een QR-code te kunnen overleggen wanneer zij zich melden in Oostenrijk.


2. Herstelcertificaat

Een herstelcertificaat - op voorwaarde dat dit wordt erkend als "bewijs van een laag epidemiologisch risico" in de respectievelijk geldige verordening van de minister van Volksgezondheid - vervangt de vaccinatieplicht voor de duur van het bewijs van een laag epidemiologisch risico. Deelnemers dienen via de Corona Check App een QR-code te kunnen overleggen wanneer zij zich melden in Oostenrijk.


Opleidingsweek in Nederland

Als je, om verschillende redenen, niet volledig gevaccineerd bent voor de start van je 2e helft Anwärteropleiding, dan zullen we van 18 t/m 25 december een mogelijkheid in SnowWorld Landgraaf aanbieden.
Voor deze opleiding hoef je niet gevaccineerd te zijn. Neem hiervoor contact met ons op om deze mogelijkheden te bespreken.


Annuleringsverzekering van Snowsports Academy

Opleidingen en trainingen zijn verzekerd

Hoe eerder je een opleiding boekt, hoe groter het risico is dat de opleiding door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan. Een goede annuleringsverzekering is daarom geen overbodige luxe.

Met onze annuleringsverzekering kun je annuleren tot één dag voor de start van een opleiding.
We adviseren om bij elke opleiding een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering loopt tot 24 uur voor aanvang van de betreffende opleiding.

Coronagarantie

Ook in een coronasituatie ben je hiermee verzekerd. Als je in aanloop van een opleiding positief wordt getest, ben je goed verzekerd. Je kunt met deze verzekering je opleiding verzetten of restitutie aanvragen.

Met de annuleringsverzekering van Snowsports Academy ben je o.a. verzekerd als:

 • Je ziek wordt vlak voor aanvang;
 • Je positief getest wordt op corona voor aanvang;
 • Je een blessure krijgt;
 • Een blessure hebt en je niet zeker weet of je op tijd gerevalideerd bent;
 • Er een sterfgeval in je familie is;
 • Je een herexamen moet doen voor je school;

Wat als de opleiding (kort) voor vertrek, vanwege maatregelen, toch helaas geen doorgang kan vinden?

Wij zullen de deelnemers z.s.m. informeren en de opleiding doorschuiven naar het eerstvolgende moment wanneer deze plaats kan vinden.


Heb je nog vragen? We zijn per e-mail, telefoon of WhatsApp te bereiken. 

Team Snowsports Academy
15 Mar 2021 15:12
Komende vrijdag 19 maart hebben we een gratis proeftraining bij @skiclubilprimo. Wil jij ook meer informatie over het mooiste beroep? Namelijk dat van ski- of snowboardleraar.🏂⛷ Kom dan gezellig langs!😎
Schrijf je op voorhand in, check link in bio!