Nederlands talent freestyle snowboarden

Al vier jaar achter elkaar is snowboardleraar Kai Groeneveld ook Nederlands kampioen in de discipline 'freestyle'.
In deze discipline rijdt Kai Groeneveld sinds een paar jaar op Europees niveau.

Jarenlang trainen en knokken leveren de nodige resultaten op. Want door zijn ranking en behaalde punten in de Europa Cup wedstrijden is hij nu gekwalificeerd voor de Jeugd Wereldkampioenschappen Snowboarden in Krasnoyarsk in Siberië!

Van 18-28 maart 2021 gaat hij daar om de wereldtitel strijden. “Natuurlijk wil ik goud mee terug nemen naar Nederland. Het wordt sowieso een geweldig avontuur, Krasnoyarsk ligt langs de Trans Siberische spoorlijn van Moskou naar Vladivostok waar temperaturen van -30 graden heel normaal zijn in de winter.”

 

 

Bij Freestyle snowboarden gaat het allemaal om adrenaline en deze stijl wordt door velen beschouwd als de meest radicale snowboard stijl. Bij de discipline Big Air draait het om trucs  in de lucht in de vorm van twists, grabs en andere airs. Bij Slopestyle laat je naast je tricks  op de schans ook je beste tricks op de rails zien.


Seizoen 2020/21 was soms lastig voor Kai door Corona, daarnaast moest hij het ook grotendeels zonder financiële steun redden. Wel kon hij mee blijven trainen met de junioren selectie en Team Xtreme. En hoewel de skigebieden voor toerisme gesloten zijn, kunnen ze  als selectie gelukkig nog wel veel blijven trainen in Oostenrijk en Zwitserland in de verse
sneeuw. Ook al betekent dit eindeloos papierwerk en vooral heel erg veel testen.

15 Mar 2021 15:12
Komende vrijdag 19 maart hebben we een gratis proeftraining bij @skiclubilprimo. Wil jij ook meer informatie over het mooiste beroep? Namelijk dat van ski- of snowboardleraar.🏂⛷ Kom dan gezellig langs!😎
Schrijf je op voorhand in, check link in bio!