Ergens anders een opleiding gevolgd?

Heb je bij een andere organisatie een diploma behaald, maar wil je een officiële Oostenrijkse erkenning hebben? Bij Snowsports Academy kun je een vervolg geven aan jouw behaalde diploma. Natuurlijk hangt dit wel af van het behaalde diploma. Wist je dat je met het diploma Skibegeleider of Snowboardbegeleider al kunt instromen bij de 2e helft Anwärteropleiding? De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) is namenlijk gestopt met het opleiden van ski- en snowboardleraren voor de particuliere markt, zie onderstaand persbericht. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Bron: www.sneeuwsportleraren.nl - augustus 2016 

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) heeft aangekondigd te stoppen met haar huidige manier van het opleiden van ski- en snowboardleraren. Het komende seizoen zal het laatste seizoen zijn dat ze hun opleidingen aanbieden.

Jarenlang konden Nederlandse wintersporters een opleiding tot ski- of snowboardleraar volgen via de Nederlandse organisatie. De NSkiV wist zich te onderscheiden met een uitgebreide methodische en didactische inhoud van haar opleidingen. Een bijkomend voordeel was dat de opleidingen gegeven werden in de Nederlandse taal. De NSkiV zal niet stoppen met het opleiden van sneeuwsportleraren, maar zal dat niet blijven doen voor iedereen. De reden van het aanpassen van het opleidingsstelsel is een combinatie van veranderingen met betrekking tot internationale erkenning van de diploma’s en de huidige marktwerking.

Vanaf het seizoen 2016/2017 zullen er geen bondsopleidingen meer worden aangeboden. Opleidingen op maat in samenwerking met skischolen en onderwijsinstellingen blijven bestaan. Samen met deze partijen wordt gekeken hoe het opleidingsmodel aansluiting kan gaan vinden bij de wensen vanuit het onderwijs en de praktijk.

Ben je begonnen aan een opleiding bij de NSkiV dan hoef je niet bang te zijn dat je de opleiding niet af kunt maken. Er is een overgangsperiode ingesteld waardoor iedereen zijn opleiding komend seizoen af kan ronden. De opleidingen die tijdens de overgangsperiode kunnen worden afgerond zijn de skileraar-A,
Snowboardleraar-A, Skileraar-B1, Skileraar-B2, Snowboardleraar-B en de Snow Safety Module.

De Nederlandse Ski Vereniging zal zich bezig blijven houden met opleidingen die nog niet worden ingevuld door derde. Zo blijft de opleiding leraar-A aangepast behouden en zal de organisatie zich blijven richten op de wedstrijdsport.

 

15 Mar 2021 15:12
Komende vrijdag 19 maart hebben we een gratis proeftraining bij @skiclubilprimo. Wil jij ook meer informatie over het mooiste beroep? Namelijk dat van ski- of snowboardleraar.🏂⛷ Kom dan gezellig langs!😎
Schrijf je op voorhand in, check link in bio!