De groenste buitenskibaan van Nederland


BERGSCHENHOEK – Al sinds de oprichting in 1991 worden de skipistes op de ‘Rotterdamse alp’, de bijnaam van de heuvel, in Bergschenhoek al gebruikt voor ski- en snowboardlessen. In 2018 werd Outdoor Ski en Fun overgenomen door een nieuwe eigenaar en omgedoopt tot Outdoor Valley Wintersport. Met de overname brak er nieuw tijdperk aan voor het skicentrum. “De beste buitenskibaan van Nederland” werd de belofte.

Na een bezoek aan Italië in 2019 waren Jasper Rotgans (mede-eigenaar) en Tim Ramsteijn (hoofdinstructeur) direct verkocht. Na enkele testrondes concludeerden de twee dat Neveplast, de kwaliteit en eigenschappen boot die ze ambieerden voor hun pistes in Nederland. De zoektocht naar de ultieme skimat was ten einde, de skimatten uit Italië waren perfect. In samenwerking met Swedice, haalt het wintersportcentrum nu de nieuwste generatie skimat van Neveplast naar Nederland.

De plannen voor een grootschalige verbouwing werden al in 2019 gemaakt. Helaas zorgde de lockdown in 2020 dat de plannen niet eerder konden worden uitgevoerd. Dit voorjaar kwam daar gelukkig verandering in. Onder andere door de samenwerking met Swedice en met behulp van een opgezette crowdfundingactie onder de vaste bezoekers konden de plannen worden opgepakt en uitgevoerd. Hoofdskileraar Tim en zijn team zijn nu iedere dag druk bezig met het leeghalen van de pistes om ruimte te maken voor de nieuwe banen. Er wordt begonnen met de realisatie van de tubingbanen. Met ruim 300 meter tubebaan, een lopende bandlift en 3 startramps ontstaat er straks nog meer glijplezier. De verwachting is dat de 3 tubebanen deze zomer al open kunnen voor publiek.

Het volgende punt op de agenda zijn de skibanen. Als je het Jasper en Tim vraagt zijn ze erg te spreken over deze ontwikkeling. De nieuwe banen zijn veel ‘groener’! De groene kleur van de skimatten zorgt ervoor dat de skipiste straks mooi opgaan in de groene omgeving van het Hoge Bergse Bos en de groene duurzame eigenschappen van het materiaal komen het milieu ten goede. Zo zijn de matten recyclebaar en is bij het gebruik van de pistes en tubebanen geen water meer nodig. Hierdoor worden er duizenden liters water bespaard in de toekomst.

Met ruim 3000m2 aan nieuwe pistes bij Outdoor Valley Wintersport, is er binnenkort wintersportplezier voor iedereen. De baanindeling blijft daarom ook niet onaangeroerd. Er wordt meer ruimte gecreëerd voor de oefenweide voor beginners. De nieuwe matten zijn van beduidend betere kwaliteit waardoor de beleving veel dichter bij echte sneeuw komt. Hoofdinstructeur Tim verwacht dan ook dat cursisten minder lessen nodig hebben dan voorheen, het wennen aan de borstelbaan is namelijk niet meer van toepassing. “Na twee of drie afdalingen heb je de smaak te pakken. Het voelt bijna net zo als in de sneeuw.”

Maar dit is nog niet alles. Naast de vernieuwde pistes en tubebanen zijn het restaurant en het zonneterras ook onder handen genomen. Het restaurant is getransformeerd tot een volledig nieuw pannenkoekenrestaurant, genaamd; De Pannenkoekhut. Het zonneterras is volledig vernieuwd en er wordt uitgebreid met een nieuwe activiteit genaamd Net Adventure. Een waar springparadijs op grote hoogte. Leuk voor groot en klein, naar verwachting kun je deze zomer al gaan bouncen op grote hoogte.

Check ook: www.outdoorvalleywintersport.nl

15 Mar 2021 15:12
Komende vrijdag 19 maart hebben we een gratis proeftraining bij @skiclubilprimo. Wil jij ook meer informatie over het mooiste beroep? Namelijk dat van ski- of snowboardleraar.🏂⛷ Kom dan gezellig langs!😎
Schrijf je op voorhand in, check link in bio!