Breaking: NK Freeride wordt Poederbaas Freeride festival!

Het Nederlands Kampioenschap Freeride skien en snowboarden zal aankomende jaren gehouden gaan worden binnen het Poederbaas Freeride Festival. De afgelopen jaren heeft Poederbaas meerdere succesvolle edities georganiseerd op verschillende locaties. De eerste twee edities in Goldeck Oostenrijk en de laatste twee festival edities in Val Thorens, Frankrijk. Wat begon als een kleine wedstrijd met 48 deelnemers groeide al snel uit tot een groot freeride festival voor jong & oud met vele deelnemers en festival bezoekers die deze spectaculaire wedstrijd van dichtbij wilden mee maken. 

Het toegankelijk maken van de freeride sport in competitieverband is altijd het doel geweest van het Poederbaas Freeride Festival en ook aankomend jaar zal hier de focus op gelegd gaan worden. Dit is een van de redenen waarom de NKBV in goed overleg met Poederbaas heeft besloten dat de titel Nederlands Kampioen Freeriden wordt gegeven aan de winnaar van deze spectaculaire wedstijd. We zijn dan ook vereerd en blij om te vermelden dat we er alles aan zullen doen om ook aankomende winter een succesvolle editie te gaan organiseren! 


Wat gaat er veranderen? 

In principe niet veel. Indien je graag een keer mee wil doen aan een freeride wedstrijd maar weet je nog niet precies hoe of wat dan is dit de wedstrijd om aan deel te nemen! Gedurende dit Freeride Festival krijgen alle deelnemers de mogelijkheid om zich in te schrijven voor diverse clinics waarin uitleg wordt gegeven over lijnkeuzes, het managen van risico's en waar op gelet gaat worden door de jury. Dit moet ervoor zorgen dat iedereen zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op zijn of haar (eerste) freeride wedstrijd. Na de clinic zal er gestart gaan worden met de freeride wedstrijd die bestaat uit een kwalificatie run en een finale run. Beide afdalingen worden beoordeerld door een jury aan de hand van een puntensysteem. Degene die de finale run het beste rijdt zal gekroond worden tot Nederland Kampioen Freeride skien/ snowboarden! 


Wie, wat waar? 

Hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt. Iedereen is welkom om zich hier voor in te schrijven als deelnemer of als bezoeker. Een ding is zeker, het belooft een spectaculaire week te worden! Meer weten of op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor de event pagina die binnenkort live zal gaan; Poederbaas Freeride Festival. 

15 Mar 2021 15:12
Komende vrijdag 19 maart hebben we een gratis proeftraining bij @skiclubilprimo. Wil jij ook meer informatie over het mooiste beroep? Namelijk dat van ski- of snowboardleraar.🏂⛷ Kom dan gezellig langs!😎
Schrijf je op voorhand in, check link in bio!