Blog: nieuwe stagiaire met ervaring in de skischool!

Na mijn middelbare school heb ik een tussenjaar gehouden. Hierin heb ik, na een zomer vol werken en twee maanden in Malaga te zitten, mijn duaal Anwärter gehaald. Ik ski al vanaf mijn vierde en ik ben vanaf mijn tiende ook gaan snowboarden. Ik ben op 30 december, nadat ik een weekje met mijn ouders en vrienden was gaan skiën, begonnen als ski/snowboardleraar. 

 

Ik ben naar Flachau gegaan om bij Skischule Fischis les te geven. Een dag om in te skiën of het gebied te leren kennen kreeg ik niet. Ik werd gelijk de berg op gestuurd met vier enthousiaste kids van 8-12 die privéles hadden. De belangrijke tip die ik had gekregen: om nooit te vertellen dat dit je eerste lessen zijn/seizoen is, heb ik aangenomen en ik heb daarom (ook tegen al mijn groepjes hierna) gezegd dat ik vorig jaar in een ander gebied lesgaf. Ik heb met deze racemonsters een heerlijke eerste week gehad.

Na een hoogseizoen vol Nederlands praten viel ik toch door de mand met mijn bizar slechte Duits. Ik kreeg, nadat ik tegen mijn baas meerdere malen Engels praatte, dan ook alleen maar Duitse kinderen en studenten. In het begin kreeg ik vaak te horen dat Duits niet mijn sterkste kant was maar dat ik met enthousiasme vertelde, zodat iedereen alsnog een leuke en leerzame week had. Gelukkig ging mijn Duits met sprongen vooruit, zo werd het lesgeven steeds makkelijker en het werd pas echt feest als ik Duitse, Engelse en Nederlandse kids had, voor wie ik alles in drie talen moest uitleggen ;). Mijn tip hiervoor: durven! Gewoon praten en vooral met een lach, het gaat erom dat ze een leuke tijd hebben en dat ze wat leren. Kids leren ook ongelofelijk veel als je het voordoet.

 

Ik woonde in het hoofdskilerarenhuis. Wij hebben met de skischool verschillende huizen waar je in kan verblijven. Vrijwel iedereen die een heel seizoen draait zit in ‘Auhaus’ (zo heet ons skilerarenhuis). Hier kook je samen en kom je samen thuis van de après-ski of ga je samen op weg naar de après-ski. Om dit ritme vol te houden is het ook fijn om met je vrienden wakker te worden, zij helpen je wel uit bed komen J. In Flachau heb je de Hofstadl waar het elke dag een feest is, en Dampfkessel voor de ‘dampfdonnerstag’.

Doordat ik vrij jong was, moest ik eerst even wennen aan deze nieuwe omgeving. Maar na Oud&Nieuw (drie dagen na aankomst) voelde ik me helemaal op mijn plek. De mensen die je ontmoet en de vrienden die je daar maakt blijven, ook als je terug naar Nederland gaat, goede vrienden. Ik zie een groepje nog ongeveer één keer in de twee maanden (terwijl we door het hele land studeren). Hiermee ga ik ook elk jaar tijdens een vrije week in de winter terug om les te geven (en even te kij
ken bij Hofstadl…). Verder hebben wij één keer per jaar een reünie van de hele skischool.

Overige tips voor het lesgeven:

  • Geef les met een lach. Het gaat om de uitstraling. Zeker bij kids, zorg dat ze een leuke dag hebben door bijvoorbeeld levend te slalommen, de kidsrun te doen en vooral lekker te zingen: maak een yell!

  • Let goed op jezelf. Een skiseizoen kan ook slopend zijn door het weinige slapen en het entertainen de hele dag. Zorg dat je goed eet. Door de vele avonden après-skiën en het lunchen op de piste (wat bij ons gratis was als je als leraar met kids binnen kwam) is het belangrijk dat je in de avond ook wat  groentes binnen krijgt. Je leerlingen mogen niet de dupe zijn van de eventuele beslissingen die je in de avond hebt genomen, zeg eerder een avondje nee tegen de après-ski als je echt te moe bent dan dat je chagrijnig op de piste staat of niet alert bent. Ouders vertrouwen je wel hun kids toe!

  • Maak lol men geniet. Het wordt de mooiste tijd van je leven!

Overdag lekker skiën in de zon en in de avond een biertje in de après-ski is voor mij echt de droombaan. Wil jij dit ook ervaren?

Check dan onze brochure voor de opleidingen die wij hebben! 

06 Sep 2020 10:18
Ski of snowboardles geven en niet het hele seizoen in de sneeuw zitten? Je kunt in Nederland al lesgeven voor één avond in de week. 🏂⛷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er zijn in deze periode veel skischolen, ook bij jou in de buurt, die opendagen houden. Kom op deze dagen eens langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Al is het nu voor wat inval-uren. Zo kan je zelf ook lekker trainen en bezig blijven met de sneeuwsport.✔️
.
.
#skiles #snowboardles #sneeuwsport #lesgeven #nederland #borstelbaan #rolbaan #sneeuwhal #nsi #anwärter #snowsportsacademy