Aan het woord: Joyce Weijers

Sinds mijn vierde sta op al op ski’s en ik was meteen verliefd op het skiën. Ik ben er nooit meer van afgekomen. Ieder jaar skiën we in hetzelfde dorpje Westendorf. Ik vond het altijd zo leuk om te zien hoe de leraren en leraressen daar bezig waren om de mensen te leren skiën. Zelf heb ik daarna altijd de droom gehad om dat ook te gaan doen.

In 2014 was dan de tijd daar en ben ik in mei begonnen aan mijn NSI-opleiding in SnowPlanet Spaarnwoude. Ik was gelijk verkocht en wilde hierna zeker ook mijn Anwärteropleiding gaan doen. In maart 2015 heb ik mijn Anwärterdiploma gehaald na een onwijs gave week in Kaprun.

In het begin twijfelde ik of ik ook mijn Landes 1 wilde gaan doen, omdat dit toch een tandje hoger is en ik niet echt wist wat ik er van moest verwachten. Ik heb uiteindelijk eerst besloten om de Landesvoorbereidingsweek te gaan doen en mijn skitechniek hierdoor te verbeteren. Echt waar, er ging een wereld voor mij open.

Na een lange busrit van ongeveer twaalf uur kwamen wij einde van de zaterdagochtend aan bij het hotel, dankzij de buschauffeur Hans en zijn vrouw. Eenmaal binnen werd de kamerindeling gemaakt. Ik had Jaimy Deken leren kennen toen ik de bus instapte in Alkmaar. Het klikte meteen en we besloten daarom ook met elkaar een kamer te delen. Uiteindelijk voegde Florence zich daarbij aan.

‘s Avonds kregen wij van Alan een gezamenlijk warm welkom namens Snowsports Academy en was er een kennismaking met onze groep. Hierna werd de Landesvoorbereidingsgroep voorgesteld aan onze opleider Joey.

Elke ochtend ging de wekker bij ons op de kamer om 06:00 uur. Jaimy en ik konden nauwelijks onze ogen open doen, maar onze lieftalige Flo (ook wel genoemd “Florence the Machine”) stond heerlijk springend naast haar bed. Na het ontbijt sprongen we in de auto en reden we naar de gletsjer.

Wij hebben heel veel geleerd van Joey en wij hebben als groep vooral heel veel lol gehad. Kennismaken met de Buckelpiste was geweldig en het is heel leuk om te leren hoe je hier goed naar beneden komt. Wij hebben deze week veel off-piste, buckelpiste en schulefahren geskied, hierdoor is onze techniek met grote stappen verbeterd. Het was onwijs leuk om te zien hoe iedereen door de week heen zo gegroeid was in zijn skivaardigheid.

Na het skiën gingen we weer terug naar het hotel en konden we om 18:00 uur genieten van het avondeten. Omdat je geen verplichte theorielessen hebt bij Landesvoorbereiding, heb je veel vrije tijd om dingen voor jezelf te doen.

Al met al is het zeker de moeite waard om deze voorbereiding te volgen. Je techniek gaat er zeker op vooruit en je wordt er zekerder van om vervolgens ook de Landesopleiding te doen.

Ik wil graag Jaimy, Florence, Wiecher, Hielke, Gert-Jan, Anton,  Arie, Joey (opleider) en het Snowsports team enorm bedanken voor deze onvergetelijke en leerzame week in de sneeuw. Ik kan wel zeggen dat wij door de week heen een hele hechte groep zijn geworden.

 

Tot december, want dan wil ik voor mijn Landes 1 gaan.

Groetjes,
Joyce Weijers

Joyce Landesvoorbereiding

 

 

  • Verzorgt opleidingen in eigen beheer
  • Nederlandse opleiders en begeleiding
  • 1e gedeelte kan in Nederland
  • Gratis proeftraining
  • Extra Duitse les
  • Baangarantie
  • Officiële Oostenrijkse erkenning!
  • Organiseert hele jaar opleidingen
Snowsports Academy B.V.
Schipperslaan 3a
1906 BG Limmen

WhatsApp: 06-28513612
Telefoon: 072 - 820 02 74
Fax: 072 - 820 02 76
info@snowsportsacademy.com