Basic Licence

Om te beginnen, dit is een opleiding om het kite- of windsurfen te leren. Deze opleiding is zeker niet verplicht om met de officiële opleiding (NSI en ISI) te starten.

Voor een carrière in de surfsport is een opleiding voor je basic licence een perfecte start. Door het volgen van deze opleiding bij Surfsports Academy, ben je er zeker van dat je direct een goede technische basis legt voor je eigen vaardigheid. Tevens geeft de opleiding een optimale voorbereiding op de theoretische inhoud van de instructeursopleidingen binnen het wind- en kitesurfen. Last but not least kun je met je basic license bij watersportcentra over de hele wereld materiaal huren.


De opleiding

De opleiding bestaat uit twee dagen (6 uur praktijk en 4 uur theorie). Er wordt op een praktische manier lesgegeven. Na de opleiding heb je voldoende ervaring om jezelf als echte surfer veilig en zelfstandig op en rond het water verder te ontwikkelen.


Examen

Het examen bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte.
Tijdens de opleiding word je praktijklevel beoordeeld. Na de praktijk zal er een theorie-examen afgerond worden dat bestaat uit 24 meerkeuze vragen.


Inhoud van de opleiding


Windsurf
  • Praktijk; op- en aftuigen, zeil ophalen, basis positie, board uitrichten, wegvaren, sturen en varen van verschillende koersen, overstag, noodstop, opkruisen.
  • Theorie; materiaalkennis, algemene vaarregels en regelgeving, zeiltheorie, veiligheid, natuur & milieu.

Kitesurf
  • Praktijk; safety-systeem, op- en afbouw, kitecontrole, starten & landen, bodydraggen, waterstart en koers varen.
  • Theorie; materiaalkennis, spotcheck, vaarregels, veiligheid, wind & weer, natuur & milieu.