Opleidingen

Binnen de Surfsports Academy word je in drie stappen opgeleid tot een internationaal gediplomeerde wind- of kitesurfleraar. 

Surfsports Academy werkt hierin zeer nauw samen met een sterke partner. Dit is de VDWS uit Duitsland. Dit is één van de grootste internationale watersportorganisaties. Wereldwijd vind je ruim 500 watersportcentra, die met het VDWS-systeem werken. Dit is dus direct ook het werkveld waar je zou kunnen komen te werken als je het Internationale VDWS diploma hebt behaald.

Surfsports Academy biedt de VDWS instructeurs opleidingen in een opbouw van kleinere modules aan. De inhoud van de instructeursopleiding wordt daarmee in kleinere compacte delen aangeboden. Daardoor is de opleiding ineens heel toegankelijk voor iedereen die het gaaf vindt om als surfsportsinstructeur aan de slag te gaan. Zelfs wanneer je nog een beginner bent in de surfsport, kun je starten met jouw carrière als instructeur.


De eerste module (basic license) kan eventueel overgeslagen worden.
 

Dat kan als je al behoorlijk wat ervaring hebt in de sport. De andere twee modules moeten beiden gevolgd worden om de instructeurslicentie te kunnen behalen.

De instructeursopleiding bouwt zich op in de onderstaande hoofdmodules:

Kies je opleiding

Twee dagen opleiding. Perfect voor iedereen die nog redelijk weinig of geen ervaring heeft in de watersport. Je leert (beter) kiten of windsurfen en maakt kennis met de inhoud van vakken die in de instructeursopleiding worden aangeboden. Daarnaast behaal je het officiële VDWS Basic Licence. Hiermee kan je in de gehele wereld kitesurfen en huren.

Lees verder »
Bij Surfsports Academy is dit de nationale opleiding tot kitesurfinstructeur. In vijf dagen stomen wij je klaar voor een seizoen met de voetjes in het zand. Na deze opleiding ben je al in staat om in een Nederlands watersportcentrum aan de slag te gaan als assistent instructeur.

Lees verder »
Deze driedaagse opleiding wordt standaard aangeboden in combinatie met de instructeurs opleidingen. Daarin worden alle minimale vereiste licenties behaald die nodig zijn om een internationale surf-instructeurslicentie te behalen: motorboot varen, reddend zwemmen en eerste hulp op en aan het water (internationale erkenning First Aid).

Lees verder »
Dit lijkt mij te gek! Hoeveel kost de opleiding?

Lees verder »

Agenda