Mountainbike Instructor (NMI)

Het eerste diploma wat je als mountainbikegids kunt behalen bij Bikesports Academy is die tot National Mountainbike Instructor (NMI). Deze 5-daagse NMI-opleiding is tevens het eerste gedeelte van het Oostenrijkse diploma. Als je deze opleiding gevolgd hebt, kun je in zes dagen het Oostenrijkse deel (IMG) afronden in Oostenrijk.

Mountainbike gids worden

Inhoud NMI-opleiding

De NMI-opleiding vindt plaats op verschilldende lokaties en duurt in totaal vijf dagen, verdeeld over een methodiek/ techniek blok van 3 dagen en een guiding blok van 2 dagen. De dag begint om 09:00 uur en eindigt rond 18:00 uur. Elke dag is opgebouwd uit verschillende theorie- en praktijkblokken.

Op de laatste dag van het blok vindt er een examen plaats in de theorievakken en in eigenvaardigheid. Voor het volgen van deze eerste drie dagen ontvang je een certificaat.

Theorie: 
De theorie zal alleen ter aanvulling van de praktijk zijn. We zullen ook tijdens de theorieblokken heel praktisch bezig blijven.

Examenvakken theorie:
-
methodiek
- veiligheid
- materiaalkunde
- guiding

Praktijk:
Tijdens de praktijk zullen we de gehele (metodische) opbouw mountainbiken doorlopen van alle technieken en oefeningen binnen beginners bereik. Natuurlijk zullen we dan ook aandacht geven aan onze eigen rijtechniek. Ook onze eigen basis moet immers perfect zijn als instructeur! 

Examen praktijk:
Er zal een techniek parcours worden opgebouwd. Hierin zullen alle vaardigheden en technieken in terugkomen waar een beginnend instructeur mee in aanraking komt. Denk hier bij aan rem- en stuurtechnieken, maar ook aan balansoefeningen. Dit parcours moet worden afgelegd binnen de foutmarge.

Examen lesgeven/guiding:

-Lesgeven aan de groep in mountainbiketechnieken

-Het gidsen van een groep. We letten op leiding nemen, oriëntatie, veiligheid....

Na de eerste drie dagen theorie & praktijk, behandelen we nog twee dagen alles over het lesgeven/gidsen tijdens een toer.

Er wordt onder meer aandacht besteed aan de omgang met mensen; hoe sta je voor een groep, hoe communiceer je met mensen, hoe stimuleer en motiveer je mensen en hoe organiseer je een les/toer. Er wordt verder aandacht besteed aan het voorbereiden en plannen van een les/toer, maar ook aan het uitvoeren van een les. Je gaat zelf veel lesgeven/gidsen in allerlei situaties en omstandigheden. 

Ook voor het examen lesgeven krijg je een beoordelingscijfer. Als je voor de praktijk, theorie en het lesgeven/gidsen een positief resultaat hebt behaald, dan krijg je het diploma 'National Mountauinbike Instructor'. 

Wat kan je met dit diploma?
Na het behalen van dit diploma kan je binnen Nederland en België zelfstandig of bij een buitensportbedrijf mountainbike activiteiten begeleiden onder supervisie van een internationaal opgeleidde mountainbikegids. 

De opleiding is zo opgezet dat je met het NMI-diploma direct deel kunt nemen aan de verkorte Oostenrijkse mountainbike guide opleiding. Het recht tot deelname aan het 2e deel vervalt na twee jaar.

 

 

Uit deze agenda kunnen geen rechten worden ontleend.