Mountainbike Guide (IMG)


Verkort

Als je in het bezit bent van het Nationale diploma (1e deel guide opleiding - NMI), dan kun je verder gaan met het 2e deel van deze guide opleiding en in 6 dagen de Internationale Mountainbike guide opleiding (IMG) afronden. Deze opleiding vindt geheel in Oostenrijk plaats.

In 3 dagen behandelen we alle theoretische- en praktische inhoud. 2 dagen staan in het teken van een tocht. Op de laatste dag vinden de examens plaats.

Standaard 

Als je nog niet in het bezit bent van je National Mountainbike Instructor diploma, dan bestaat er toch de mogelijkheid om direct naar Oostenrijk te gaan om voor het International Mountainbike Guide diploma te gaan. Natuurlijk spreekt dan wel voor zich dat je eigenvaardigheid al flink op niveau moet zijn. De opleiding heeft dan 8 opleidingsdagen en 9 overnachtingen.
Wil je deelnemen zonder NMI diploma, neem dan contact op met Bikesports Academy voor de mogelijkheden.

Mountainbike guide

Inhoud IMG-opleiding

De IMG-opleiding vindt plaats op verschilldende lokaties en duurt in totaal 9 dagen. De dag begint om 09:00 uur en eindigt  ca. 22:00 uur. Elke dag is opgebouwd uit verschillende theorie- en praktijkblokken.
De IMG-opleiding is volledig in het Duits.

Praktijk

Tijdens de praktijk zullen we de gehele (metodische)opbouw doorlopen van alle technieken en oefeningen van het beginners tot gevorderde bereik. Natuurlijk zullen we dan ook aandacht geven aan onze eigen rijtechniek. Ook komt natuurlijk uitgebreid het stukje Guiding tijdens een tocht aanbod tijdens de touren die we gaan maken.

Examen praktijk

Er zal een parcours worden opgebouwd waar alle vaardigheden en technieken in terug komen waar een instructeur mee in aanraking komt. Denk aan rem- en stuurtechnieken, maar ook aan balansoefeningen. Dit parcours moet worden afgelegd binnen de foutmarge.

Examen lesgeven en guiding

Lesgeven aan de groep in mountainbike technieken.
Het gidsen van een groep tijdens een tocht.

Theorie

Tijdens de opleiding zullen we vaak starten en/of afsluiten met wat blokken theorie. Dit ter ondersteuning van de praktijk.

Examenvakken theorie:

Unterrichtslehre (Methodik/Didaktik)
Gerätkunde und Ausrüstung
Tourenplanung
Erste Hilfe
Umwelt und Recht
Trainingslehre
Berufskunde und Tourismus

Dit zal afgesloten worden met een schriftelijk examen.

 

Wat kan je met dit diploma?

Na het behalen van dit diploma kan je zelfstandig gids of bij een mountainbikeschool als gids aan de slag.
Ook kan je instromen in de verkorte Freeride en Bike Park cursus deze duurt dan nog maar 6 dagen.

Uit deze agenda kunnen geen rechten worden ontleend.