Opleidingen

Je vindt mountainbiken ontzettend gaaf en je wilt hier meer mee gaan doen. Jouw droom om als gids door de bergen te toeren kan werkelijkheid worden en wij kunnen jou daarbij helpen. Bikesports Academy heeft al bijna 20 jaar ervaring met het geven van opleidingen in verschillende sporten. Sinds 2016 zijn we hier ook meebezig voor mountainbike instructeur en/of gids.

Mountainbike gids worden
 
Welke opleidingen je bij ons kunt volgen om mountainbikegids te worden zie je stap voor stap hieronder. Wij verzorgen onze opleidingen in Nederland, België en Oostenrijk. 
Vroeger was de drempel van het basisdiploma enorm hoog om gids te mogen zijn in Oostenrijk en andere Alpenlanden. Nu is de drempel om in te kunnen stappen lager komen te liggen. Bikesports Academy heeft de opleiding in modules geknipt. Nu kan je in stappen gids worden en hoef je niet direct op het hoogtse niveau een opleiding te volgen.

Kies je opleiding

Het eerste diploma wat je kunt behalen bij Bikesports Academy is die tot National Mountainbike Instructor/Guide (NMI). Deze 5-daagse NMI-opleiding is tevens het eerste gedeelte van jouw Internationale Mountainbike Guide diploma. Als je deze opleiding gevolgd hebt, kun je in 6 dagen jouw Gidsen diploma (IMG) afronden in Oostenrijk.

Lees verder »
Als je in het bezit bent van het Nationale diploma (1e deel guide opleiding - NMI), dan kun je verder gaan met het 2e deel van deze guide opleiding, de Internationale Mountainbike Guide opleiding (IMG). Deze opleiding vindt geheel in Oostenrijk plaats en duurt zes dagen.

Lees verder »
Op dit moment rijzen de Bikeparken en Freeridetrails letterlijk de grond uit. De toegankelijkheid voor deze parken wordt ook steeds makkelijker. Van beginner tot pro, kom je tegen. Ook in dit bereik kan je een opleiding volgen. En nee, voor deze opleiding hoef je geen pro te zijn om de opleiding te volgen.

Lees verder »
De opleiding richt zich op mountainbikers die interesse hebben om in toeristisch bereik E-Mountainbike Touren te organiseren en te leiden.

Lees verder »
E-Bike is zeker niet alleen voor oude mensen! Het is echt ongelofelijk wat je kan op een E-bike! Je vergroot je bereik! Het mountainbiken wordt hier door toegankelijker en krijgt voor ervaren bikers een nieuwe dynamiek met meer en andere mogelijkheden!

Lees verder »
Mountainbiken alleen voor volwassenen? Nee zeker niet! Steeds meer kinderen ontdekken het mountainbiken! Door de leeftijd zal je het aanleren op een andere manier moeten aanpakken! Tijdens deze bijscholing besteden we aandacht aan hoe we lesgeven aan kinderen van 6 tot 12 jaar.

Lees verder »
Wil je eens wat meer te weten komen over onze opleidingen, rijd dan gezellig eens een dagje met ons mee. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Gewoon een mooi rondje maken en onderweg kletsen over mountainbiken en de opleiding.

Lees verder »

Agenda