Opleidingen & coronavirus

Update 14-9-2021
Alle opleidingen die in onze agenda gepland staan gaan door! Gelukkig hebben we al weer verschillende opleidingen in binnen- en buitenland kunnen organiseren.
Voor het volgen van onze opleidingen gelden wel wat aandachtspunten. Deze beschrijven we hieronder. Verder blijven we natuurlijk alle ontwikkelingen op de voet volgen. Mocht de situatie veranderen, zullen we dat vanzelfsprekend communiceren.
 
Situatie Nederland
Momenteel zijn alle opleidingslocaties gewoon open. En daar zijn we ontzettend blij mee! Ook geldt er geen mondneus-maskerplicht meer op deze locaties. We houden ons daarnaast wel aan de Corona basisregels.

Situatie Oostenrijk
In de maand juni en juli hebben we weer onze Anwärteropleiding in Oostenrijk kunnen organiseren. En met succes! De eerstvolgende opleidingsweken in Oostenrijk staat gepland in de Herfstvakantie en in december. Kijk in onze agenda voor alle komende opleidingsweken.

Een komende vaccinatieplicht in Oostenrijkse skischolen en Verbanden

Het ziet er naar uit dat de skischolen in Oostenrijk aankomende winter collectief gaan werken met gevaccineerde ski- en snowboardleraren. Om komend seizoen in de skischool te werken, geldt er bij veel skischolen nu al een vaccinatieplicht. Zeker ook als je in een 'skileraren-huis' wilt gaan vestigen.

Daarnaast ziet het er naar uit dat er, vanuit de Oostenrijkse overheid, een vaccinatieplicht gaat gelden voor Oostenrijkse organisaties die opleidingen verzorgen in groepsverband. Ook wij vallen hieronder en adviseren je dus om voorafgaand aan de 2e helft Anwärteropleiding jezelf volledig te laten vaccineren.
Aanleiding hiervoor is dat er het afgelopen halfjaar diverse opleidingen en scholen geheel plat zijn komen te liggen door één positief Corona-geval. Daarnaast zijn er deze zomer bij andere ‘Verbanden’ opleidingen in Oostenrijk stopgezet en is iedereen naar huis gestuurd.

Het zal dus straks in heel Oostenrijk gaan gelden, (nu al definitief bij de deelstaten Tirol en Salzburg in ski- en snowboardbereik) dat je alleen kan deelnemen aan een Oostenrijkse opleiding als je geheel gevaccineerd bent.

We zijn er ons van bewust dat, ook na vaccinatie, er nog steeds besmettingen kunnen voorkomen in de opleiding. Het voordeel voor iedereen bij vaccinatie ligt in het vervallen van de officiële testverplichting.
Wanneer een deelnemer klachten ontwikkelt in een opleiding, kan er snel gehandeld worden in het belang van de gehele opleiding en voor de deelnemers. Wanneer iemand symptomen heeft, hoeven we alleen de desbetreffende persoon in isolatie te zetten.


1. Bewijs van geldige coronavaccinatie:

Alleen een afgeronde serie vaccinaties geldt als een geldige coronavaccinatie: indien er twee deelvaccinaties nodig zijn (BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca) is het vaccinatiebewijs geldig vanaf de 2e vaccinatiedatum, bij Janssen/Johnson&Johnson is het vaccinatiebewijs geldig vanaf de 22e dag na de vaccinatiedatum. Voor degenen die hersteld zijn met een gedeeltelijke vaccinatie, is het vaccinatiebewijs geldig vanaf de vaccinatiedatum. Deelnemers dienen via de App Corona Check een QRcode te kunnen overleggen wanneer zij zich melden in Oostenrijk.


2. Herstelcertificaat:

Een herstelcertificaat - op voorwaarde dat dit wordt erkend als "bewijs van een laag epidemiologisch risico" in de respectievelijk geldige verordening van de minister van Volksgezondheid - vervangt de vaccinatieplicht voor de duur van het bewijs van een laag epidemiologisch risico. Deelnemers dienen via de App Corona Check een QRcode te kunnen overleggen wanneer zij zich melden in Oostenrijk.


Opleidingsweek in Nederland

Als je, om verschillende redenen, niet volledig gevaccineerd bent voor de start van je 2e helft Anwärteropleiding, dan zullen we in december 2021 (week 49 of week 50 of week 51) een mogelijkheid in NL aanbieden.
Voor deze opleiding hoef je niet gevaccineerd te zijn. Neem hiervoor contact met ons op om deze mogelijkheden te bespreken.


Rijdt er een bus vanuit Snowsports Academy naar Oostenrijk?
Wij bieden bij de Anwärter- en Landesvoorbereidingsweken een busreis aan. Om het risico voor jezelf te verlagen, adviseren wij iedereen om daar waar mogelijk met eigen vervoer naar Oostenrijk af te reizen.
Mocht dit voor jezelf niet lukken, dan kun je mee met onze busreis. In de bus geldt een mondneus-maskerplicht gedurende de reis!

Annuleringsverzekering van Snowsports Academy

Opleidingen en trainingen zijn verzekerd

Hoe eerder je een opleiding boekt, hoe groter het risico is dat de opleiding door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan. Een goede annuleringsverzekering is daarom geen overbodige luxe.

Met onze annuleringsverzekering kun je annuleren tot één dag voor de start van een opleiding.
We adviseren om bij elke opleiding een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering loopt tot 24 uur voor aanvang van de betreffende opleiding.

Coronagarantie

Ook in een coronasituatie ben je hiermee verzekerd. Als je in aanloop van een opleiding positief wordt getest, ben je goed verzekerd. Je kunt met deze verzekering je opleiding verzetten of restitutie aanvragen.

Met de annuleringsverzekering van Snowsports Academy ben je o.a. verzekerd als:

  • Je ziek wordt vlak voor aanvang;
  • Je positief getest wordt op corona voor aanvang;
  • Je een blessure krijgt;
  • Een blessure hebt en je niet zeker weet of je op tijd gerevalideerd bent;
  • Er een sterfgeval in je familie is;
  • Je een herexamen moet doen voor je school;

Wat als de opleiding (kort) voor vertrek, vanwege maatregelen, toch helaas geen doorgang kan vinden?

Wij zullen de deelnemers z.s.m. informeren en de opleiding doorschuiven naar het eerstvolgende moment wanneer deze plaats kan vinden.


Heb je nog vragen? We zijn per e-mail, telefoon of WhatsApp te bereiken. 

Team Snowsports Academy