Last minute 10-daagse Anwärter

Start datum: 11-02-2019
Eind datum: 22-02-2019
Locatie: Parnassos (Griekenland)
Prijs: € 1.200,00χιόνι
betekent sneeuw in het Grieks! Ja, je hebt het goed gelezen. Deze Anwärteropleiding organiseren we in Griekenland en wel in het Parnassos Ski Resort. Parnassos is het bekendste skigebied van Griekenland. Met een skilift kun je tot 2.260 meter hoogte komen en de laagste piste eindigt op 1.640 meter hoogte. Het resort heeft 19 skipistes variërend van 300 meter tot vier kilometer lengte. In totaal heeft het Griekse skigebied 34 kilometer pistes verdeeld over 23 verschillende hellingen.

(!) Let op, de opleiding hangt af van een aantal factoren en een aantal dingen moet je zelf van te voren regelen.


Vliegticket

Een vliegticket moet je zelf regelen. Deze kosten zitten dus niet bij de opleidingskosten inbegrepen. Via Transavia (of andere aanbieders) kun je gemakkelijk een ticket vanaf Schiphol naar Athene boeken. 


Transfer

Na de vlucht van ongeveer vier uur vliegen, moet je alleen nog een transfer regelen naar Arachova. Vanaf Athene is het nog ongeveer twee uur met de auto naar Arachova. Arachova is een pittoresk bergdorpje op een steenworp afstand van de pistes van Parnassos. Het is klein, authentiek en wordt hoofdzakelijk bezocht door wintersporters. Er gaan verschillende bussen naar de Parnassos Ski Centre, maar ook met de auto is dit makkelijk en snel te bereiken.


Weer
Het weer is altijd een onzekere factor voor deze opleiding. Onzekerder dan in Oostenrijk. Zelfs een aantal dagen van te voren kan het zijn dat we deze moeten afgelasten, vanwege de sneeuwcondities. De afgelopen twee jaar hebben we deze opleiding gelukkig wél kunnen organiseren. Natuurlijk houden we altijd contact met jou als deelnemer aan deze opleiding.
 
Annulering
Bij annulering van de opleiding kunnen we de opleidingskosten kosteloos verzetten naar een andere opleidingsdata of simpelweg retourneren naar jouw rekening. Sluit dan wel een annuleringsverzekering af bij je aanmelding voor deze opleiding. De vliegticket en transfer vallen niet onder onze annuleringsverzekering en dien je zelf apart te verzekeren.

Opleidingsinformatie

Hieronder vind je de opleidingsinformatie voor de 10-daagse Anwärter. De specifieke informatie ontvang je van ons per e-mail in de bevestiging van de opleiding. Let op, de voertaal tijdens deze gehele opleiding zal Engels zijn.


Aanreisdag

Maandag 11 februari is de aanreisdag in Parnassos. Je wordt vóór 18:00 uur verwacht in Hotel Anemolia.
Vanaf ongeveer 16:00 uur zijn de kamersleutels te krijgen. Ter plaatse vindt de kamerindeling plaats. Om 18:30 uur is het avondeten en om 20:00 uur openen we de opleiding. 

Wil je een nacht eerder aankomen of wil je een nacht langer blijven? Dan kun je dit via ons regelen. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.


Accommodatie

Anemolia Resort and Conference
Arachova/Delfi
www.domotel.gr/hotel/8/Anemolia

Anwärteropleiding

Deze opleiding wordt heel gaaf, maar best ook zwaar. Je bent lange dagen bezig met de opleiding. Het programma van de opleiding wordt op de eerste opleidingsdag bekend gemaakt.
Er zal in ieder geval van 's ochtends vroeg tot een uur of twee in de middag worden geskied of geboard. Aan het einde van de dag en 's avonds na het eten vinden de theorielessen plaats. 

Het Anwärter theorie- en praktijkexamen zullen op de laatste twee opleidingsdagen worden georganiseerd (afhankelijk van de weersomstandigheden). Bij een positief resultaat krijgt je dezelfde avond nog jouw Anwärterdiploma. Na de diploma-uitreiking zal er een gezellige afsluiting zijn. Op vrijdag 22 februari, na het ontbijt, is de afreisdag.

Neem in ieder geval het volgende mee:
 • Ski's en/of snowboardmateriaal (als je deze zelf hebt).
 • Helm is verplicht!
 • Warme en minder warme (wintersport)kleding. Denk in laagjes!
 • Sportkleding en schoenen. Als de piste dicht is door slecht weer, dan eventueel sporten.
 • Regenkleding (je weet maar nooit).
 • Zonnebrandcrème met een zeer hoge beschermingsfactor op vet basis.
 • Een goede zonnebril en een goggle (sneeuwbril).
 • Rugzak. Zodat je extra kleding, drinken (bidon) en eten mee kan nemen op de piste.
 • USB-stick voor video-analyses
 • Reisdocumenten (o.a. paspoort, gegevens van je verzekeringen etc.)
 • EHBO-diploma, als je hier van in bezit bent. Je kan vrijstelling krijgen voor de theorieles.
 • Het cursusboek ontvang je van ons op locatie.
 • Lesvoorbereidingsformulier (printen en meenemen)

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Parnassos ski resort