Aan het woord: Jaimy Deken


Een aantal jaren geleden heb ik tijdens mijn studie Sport, Management en Ondernemen als sportspecialisatie mijn Anwärter behaald en heb ik een aantal weken lesgegeven in Fiss, Oostenrijk. Inmiddels heb ik een vaste baan en probeer ik jaarlijks tijd vrij te maken om minimaal één keer de bergen in te gaan. Eelke de Graaf (Opleidingscoördinator van Snowsports Academy) vertelde mij over de Landesvoorbereidingsweek toen ik hem vertelde dat het eigenlijk stiekem kriebelde om mijn skivaardigheden te verbeteren, nadat ik vorig jaar tijdens mijn wintersport merkte dat ik qua techniek niet verder kwam. Begrijp me niet verkeerd, op wintersport met vrienden is mega tof, maar het leek mij een nog toffere uitdaging om de hele week te knallen met een opleider en andere enthousiastelingen om vervolgens echt weer beter te kunnen skiën!

Begin maart stapte ik met een mega grijns de Snowsports Academy bus in, want naast onze toffe buschauffeur Hans en zijn vrouw Marian en de gezellige medepassagiers, was het een mooi gegeven te weten dat er VEEL sneeuw lag en dat we weersverwachting naast nog meer sneeuw ook heel veel zon had voorspeld. Ik weet niet wat dat is met de maand maart, maar al een paar jaar op een rij is dit een topper van een maand om je skivakantie in te boeken!

Na aankomst in het hotel en het openingswoordje in de avond leerde ik de rest van mijn groepje kennen. Een leuke gemêleerde groep met jong en oud(er), een paar al met Landes 1 die dit als trainingsweek zagen voor de Landes 2 en een aantal die een vaste baan hebben maar grote ambitie hebben hun Landes 1 te behalen. Mede door mijn kamergenootjes Joyce en Florence heb ik een onvergetelijke week gehad! Elke dag vroeg uit de veren, ontbijten en hup de auto in richting de gletsjer. Joey onze ski opleider, ook echt een goeie gast (!), nam ons elke dag weer van vroeg tot laat mee door de sneeuw. Alles kwam aan bod; van Schulefahren tot aan de buckelpiste, off piste en reuzeslalom. Een mega leerzame week waarbij er heel wat "aha- momenten" zijn gevallen. Het leuke van z’n Landesvoorbereidingsweek, is dat we in de avonden lekker vrij waren en we niet hoefden te blokken in de boeken, wat ertoe leidde dat we naast een avond video-analyse en een wax- en slijpworkshop ook tijd hadden om met z’n allen gezellig een drankje te doen!

De week is echt voorbij gevlogen en eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot volgend jaar! ❄

 

Jaimy Deken

Landesvoorbereiding

  • Verzorgt opleidingen in eigen beheer
  • Nederlandse opleiders en begeleiding
  • 1e gedeelte kan in Nederland
  • Gratis proeftraining
  • Extra Duitse les
  • Baangarantie
  • Officiële Oostenrijkse erkenning!
  • Organiseert hele jaar opleidingen
Snowsports Academy B.V.
Schipperslaan 3a
1906 BG Limmen

WhatsApp: 06-28513612
Telefoon: 072 - 820 02 74
Fax: 072 - 820 02 76
info@snowsportsacademy.com