Reviews

Check hieronder de ervaringen van de deelnemers die jou voorgingen en hun droom hebben waargemaakt. Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaring! Deel het hieronder en voeg eventueel een leuke opleidingsfoto toe.


 


  • Filter:
  • Toon alle Reviews
  • NSI-opleiding
  • 2e helft Anwärter
  • Proeftraining NSI

Quinty Ridderhof
NSI-opleiding

Onwijs veel geleerd!

In augustus heb ik deelgenomen aan de NSI opleiding in Landgraaf. We maakte lange maar zeer leerzame en leuke dagen! Elke ochtend werden we om 9:00 uur verwacht, vaak in de skihal en anders in het theorielokaal. Rond 21:00 uur sloten we de dag af. De gehele opleiding werd in het Duits gegeven. Dit omdat onze opleider/docent uit Oostenrijk kwam. Een grote uitdaging dus, maar indien nodig kon hij het ook in vloeiend Engels uitleggen of werd je door de medecursisten geholpen met een vertaling naar het Nederlands. We vormden een hecht team! Samen met 2 andere cursisten verbleef ik de gehele week in het Snowworld hotel. Ook dat was goed bevallen, want na zo'n drukke dag kijk je er naar uit om (na het doornemen van de theorie) je ogen te sluiten. Martin was de hele week onze opleider/docent. Ik heb super veel van hem kunnen leren! Naast groepsfeedback, kregen we elke dag verschillende malen persoonlijke feedback, waar je vervolgens direct mee aan de slag kunt. Daarnaast zijn we enkele keren gefilmd om zo je eigen kunnen te analyseren en te bespreken. De groep cursisten was heel divers. De een had slechts 2 jaar ski ervaring, daar waar de ander al van kleins af aan op de piste stond.
Ik kijk er naar uit om de 2e helft van mijn Anwärter opleiding bij Snowsports Academy te volgen!! geplaatst op 04-09-2017
Roy Oudejans
2e helft Anwärter

Super, oder?

Wanneer je in je omgeving vertelt dat je gaat skiën in juli, word je nogal wazig aangekeken. Meteen daarop wordt de vraag gesteld, is dat wel zo handig qua sneeuwconditie? Ja, zeker wel!
Tijdens de NSI waren er al afspraken gemaakt om gezamenlijk voor de tweede helft te gaan. Erg gezellig! Na een lange busreis eindelijk aangekomen in het hotel. Een prima basic hotel met goed eten. Na de kamerindeling en het avondeten werd de cursus geopend. Die avond werd het weekprogramma besproken. Zondag tm donderdag trainen en theorie lessen, vrijdag praktijk examen.

’s Ochtends rond kwart voor 7 ontbijten. Vervolgens met de bus naar de supermarkt om lunch te scoren. Van 9 tot 2 uur op de piste knallen. Daarna weer terug naar het hotel voor de theorielessen die om half 5 begon. 6 uur even avondeten om vervolgens om 7 uur met de volgende theorieles te starten tot half 9. Op sommige avonden had je daarna nog video analyse van je eigen kunnen. Vaak na een lange dag even een ronde lopen met wat groepsgenoten (lees; inmiddels vrienden) om het hoofd leeg te maken en nog wat te drinken.

Wat mij erg opviel was de deskundigheid van onze opleider, Tomas. Wat een geweldig didactisch onderlegd persoon! Waanzinnig veel geleerd deze week. Toch ontbrak het nog aan mijn eigen kunnen. Daarvoor ga ik in oktober terug. Maar hey, niet getreurd; extra weekje skiën in het jaar (:

Kortom, een zeer inspannend leerzaam weekje dat ik voor geen goud had willen missen!
geplaatst op 30-07-2017
Eva den Ouden
2e helft Anwärter

Een leuke en leerzame week!

Het was een superleuke week met veel skiën en theorielessen. De theorielessen kon je de volgende dag meteen toepassen in de praktijk, zowel bij het skiën als bij het lesgeven. Het was een hechte groep en er waren leuke leraren bij! geplaatst op 26-07-2017
Sanne Hulder
2e helft Anwärter

Een week om nooit te vergeten!

Een hele week bezig zijn met je passie, wat wil je nog meer?
Dat samen met een gezellige groep is gewoon een top week. geplaatst op 26-07-2017
Anne Kriege
2e helft Anwärter

Erg genoten van deze fantastische week!

Samen met 18 anderen begonnen aan de tweede helft Anwärter op de Kitzsteinhorn in Juli (!). Na een hele gezellige maar iets te lange busreis kennis gemaakt met de Ausbilders en de volgende dag meteen op naar boven! Met Tomas veel getraint: lange en korte bochten en pflugdrehen en pflugsteuern. De zon scheen, de sneeuw werd daardoor best een beetje zwaar in de middag maar een week lang heel veel geskied, oefeningen gedaan en elkaar feedback gegeven zowel op de piste als tijdens de video anlayses savonds na de theorie. Smiddags theorielessen gehad. Met z'n allen in een zaaltje van het hotel gelachen en geleerd wat er naast het skien allemaal nog meer komt kijken bij het les geven. Duits was voor mij een twijfelpuntje maar na even wennen ook goed te doen. Erg genoten! De sfeer was top, de bergen waren mooi, de zon scheen en dat alles heeft bijgedragen aan een onvergetelijke en leerzame week! Tomas, Michi en iedereen bedankt! geplaatst op 26-07-2017
Joris de Beul
Proeftraining NSI

Meteen aan de slag!

Gisteren het info-moment en de proeftraining voor de Snowsports Academy NSI-opleiding bijgewoond in Snowworld Zoetermeer. De volgorde van de avond werd omgegooid, dus na een hartelijke ontvangst gingen we vrijwel meteen de piste op. Aan de hand van een aantal oefeningen kregen we een eerste indruk van hoe de opleiding verloopt en wat er van de deelnemers verwacht wordt. De skimonitoren van dienst waren zeer toegankelijk, vertelden over hun ervaringen en doorheen de oefeningen konden zij ook een eerste indruk opdoen over onze ski-ervaring. Na 1,5u op de latten werden we opnieuw in het zaaltje verwacht voor het info-moment aan de hand van een duidelijke presentatie. Alle mogelijke aspecten van de opleiding werden behandeld en men kon ook tussendoor vragen stellen die duidelijk beantwoord werden. Naast het feit dat het allemaal goed voorbereid was, vlot verliep en zeer informatief was, viel mij toch ook de gedrevenheid en de hartelijkheid van de medewerkers van Snowsports Academy op. Als ik de ervaring van gisterenavond projecteer naar de opleidingen zelf, dan kan ik me goed voorstellen dat de deelnemers op het einde van de opleiding alleen nog spreken in termen van 'gaaf' en 'top'. Hartelijk dank voor de fijne avond en tot bij de opleiding! geplaatst op 07-07-2017

Rodee Tengeler
NSI-opleiding

Gaaf, heftig, intensief, leerzaam

Een hele toffe week achter de rug met de docenten van Snowsports Academy en de andere ski- (en snowboard-) fanaten die deelnamen aan de NSI opleiding. Het was ongelooflijk intensief, lange dagen en vooral lang concentreren, maar ik heb nog nooit in zo'n korte tijd zo veel geleerd. Een enorme motivatie en bevestiging dat het plan om naar Oostenrijk te gaan echt het juiste is. geplaatst op 23-08-2017
Willem van Rij
2e helft Anwärter

Een geweldige, leerzame, heftige en leuke ervaring

Ook als je ouder bent kun je nog Anwärter halen.

Je bent wat ouder en je wilt toch nog Anwärter halen, wat doe je dan. Nou dat is in eerste instantie eenvoudig NSI halen en dan je inschrijven voor Anwärter.

Maar achteraf blijkt het nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Allereerst een reis van meer dan 1000 Km naar Oostenrijk, tegenwoordig is heel Duitsland een grote bouwput wat doorgaande wegen betreft en dat houdt op. Gemiddeld 13 uur rijden overdag als je met eigen vervoer gaat en met de bus nog wel wat langer. Inchecken in het hotel en dan de volgende dag gelijk aan de bak.

Dat aan de bak kun je dan letterlijk nemen, want het is aanpoten. ’S morgens om 6:45 aan het ontbijt, om 7:30m met de bus van Bruck naar de piste bij Kaprun, een kwartiertje rijden en dan meer dan een half uur met de lift naar boven en dan de sneeuw op, althans wat er dan nog ligt of zo je wilt wat is overgebleven van de laatste winter. Dat was dit maal niet veel meer, buiten de 20 meter ijslaag eronder natuurlijk. In de laatste 15 jaar is volgens de piste werkers de gletsjer met 10 meter hoogte afgenomen en 100 meter korter geworden.

In dit jaargetijde, juli, kan het daarboven op 2700 meter vriezen of dooien, nou tijdens onze Anwärter opleiding, behalve de eerste ochtend dan, dooide en regende het en later werd het zelfs een ochtend 16 graden, boven nul dan wel te verstaan. Het hoeft geen betoog dat de sneeuw dan moeilijk te skiën is. Nee het was gewoon hartstikke zwaar. En het werd met de dag zwaarder. Waar de Spanjaarden, ook in opleiding, ophielden en er een korte ochtend van maakte gingen wij gewoon stug door. We hadden immers maar 5 dagen te gaan. Maar het zwaarste was het naar boven lopen aan het eind van de dag, een helling van zeker 30 tot 40%. Dat met je ski’s en rugzak maakte dat je al snel gebrek aan adem had, kennelijk was ik nog geen gems.

Er viel veel te leren, heel veel. Als je al dacht te kunnen skiën, dan weet je zeker na twee dagen, maar eigenlijk al de eerste dag, dat er noch wel wat aan je kennis en kunde hapert. Maar daar ben je dan ook voor in Kaprum. Om het niveau te bereiken dat het mogelijk maakt anderen te leren hoe het moet, goed skiën dus.

Wij, onze groep, over de andere groep kan ik niet oordelen, hadden een perfecte leraar, Thomas. Eentje die niet losliet en tot in detail zag wat er mankeerde aan je stijl en kunde. Hij liet niet af en probeerde je op alle mogelijke manieren bij te brengen hoe het te veranderen. Zonder overdrijven, hij was geweldig. Daar waren we het met zijn allen volgens mij wel over eens.

Om een uur of twee ging het dan weer hotel waards, een uurtje om te verfrissen en om te kleden. Dan begon de theorie weer over het een of ander in een niet aflatende stoom van informatie over het skiën, techniek, lesgeven en bijvoorbeeld sneeuw en lawine kunde. Een uurtje om te eten en dan weer verder, soms tot 22:00 uur.

Het lijkt best wel kommer en kwel als je het zo opschrijft, maar niets is minder waar. Het was ook plezierig, gaaf en indrukwekkend. En laten we wel wezen, als je eenmaal boven de 70 jaar je nog zulke escapades kunt veroorloven dan geeft dat ook een kick, bovendien ik wilde het zelf.

Ondanks het feit dat ik het niet in éénmaal heb gehaald was het een geweldige ervaring. De jongelui, want de meeste waren tussen de 16 en even over de 20 jaar. Waren bezorgd om dit oude baasje. En als dan als slot Thomas een hoge hoed opzet en die voor je afneemt en zijn respect toont voor wat je hebt gepresteerd, dan kan het toch eigenlijk niet meer stuk.

Conclusie:
Was het zwaar, ja voor mij behoorlijk zwaar.
Leuk, ja het was zeker leuk.
Onverwacht, dit kun je niet verwachten als je het niet hebt gedaan.
Hadden we plezier, ja zeker ook dat was het geval.
Een goede kennis opbouw, ja we hebben bijzonder veel geleerd.
Een ervaring rijker, dat behoeft geen commentaar.
Een aanrader voor jonge mensen, zeker weten.
Ook wat voor ouderen, hangt sterk af van je conditie.

Wim van Rij geplaatst op 28-07-2017
Esmeralda Counotte
2e helft Anwärter

Een super leuke week!

Het was een hele leuke en bijzondere ervaring om op de eerste plaats in de zomer (in juli) te skiën en op de tweede plaats zo erg intensief bezig te zijn met skiën. geplaatst op 26-07-2017
Gerrit Westerbeek
2e helft Anwärter

Intensief, gezellig en leerzaam.

Na een enerverende lange busreis naar Bruck begon de week met uitleg van onze 2 skileraren.
Een vroege dagelijkse rit naar het dalstation van de Kitzsteinhorn gletsjer met een korte stop bij de supermarkt. Vier liften omhoog naar 3000 meter. Helaas maar 1 lift open maar redelijke goede sneeuw in de vroegte. De sneeuw werd na onze pauze om 11.30 u snel minder. De les duurde tot 14.00 uur. Onze leraar Thomas wijst ons perfect op elk detail en legt zeer duidelijk uit in het Duits. We variëren pflugdrehen, pflugsteuern, kurze radien en lange radien. Soms gefilmd, altijd feedback en altijd met onze Arabieren op de achtergrond. Nooit zoveel burka's gezien.

De leeftijden in de groep variëren van 16 tot 76 jaar. Een mooie mix van mannen en vrouwen. We worden steeds een hechtere groep. Samen eten, een biertje, rond lopen en leren tot aan de climax van de examens op donderdag en vrijdag. Bijna geen tijd om wat anders dan met skiën, lesgeven en theorie bezig te zijn. Toch blijft de sfeer goed.
De examens theorie en Engels zijn goed te doen. Die avond regent het pijpenstelen. Hoe zal de piste er morgen uitzien denk ik. Dit valt de volgende dag erg mee en is zelfs redelijk hard wat lekker is voor de korte en lange bochten. Kwestie van focus en letten op je valkuilen. In mijn geval vooral de oude stijl loslaten. Het lukt voor mijn gevoel redelijk. Ik twijfel desondanks of het voldoende is voor het anwarterniveau. Het lesgeven aan de eigen groep gaat redelijk door het geleerde zoveel mogelijk gestructureerd toe te passen. Al voelt het niet heel natuurlijk. Dat zal vast wel komen. Eindelijk zit het er op.
Die avond is de diploma uitreiking. Spannend want meerdere hebben minder dan 60 punten voor hun bochten of schule fahren. Dat is balen.
Toch een opluchting als blijkt dat mijn scores goed zijn voor een diploma.
Die avond is het tijd om een feestje te bouwen in de plaatselijke kroeg. Lekker om weer naar huis te gaan maar de groep g ik zeker missen. Op de terugweg praten we al over een reünie.
Nu nog kijken waar ik met mijn diploma kan werken. geplaatst op 26-07-2017
Sanne Hulder
NSI-opleiding

Snowsports Academy heeft een geweldige NSI-opleiding.

Het was ontzettend leuk en intensief. De theorie was duidelijk en we konden heerlijk veel skiën in de praktijk. Kortom, een ervaring die je niet wilt missen! geplaatst op 19-07-2017
  • Verzorgt opleidingen in eigen beheer
  • Nederlandse opleiders en begeleiding
  • 1e gedeelte kan in Nederland
  • Gratis proeftraining
  • Extra Duitse les
  • Baangarantie
  • Officiële Oostenrijkse erkenning!
  • Organiseert hele jaar opleidingen
Snowsports Academy B.V.
Schipperslaan 3a
1906 BG Limmen

WhatsApp: 06-28513612
Telefoon: 072 - 820 02 74
Fax: 072 - 820 02 76
info@snowsportsacademy.com